Προσκληση για συμμετοχη σε συζητηση για τα καλλιτεχνικα σχολεια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ,
ΣΚΙΑΘΟΥ & ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ, ΓΕΡΑΚΑΣ, goneiskallitexnikou@gmail.com

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ  ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Αγαπητοί μας γονείς και κηδεμόνες,
Στην τελευταία γενική συνέλευσή μας εκτιμήσαμε ότι η πραγματικότητα διέψευσε, για μια ακόμα φορά,  εξαγγελίες  για ομαλή λειτουργία των σχολείων από την πρώτη μέρα.  
Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι τα δύο νέα καλλιτεχνικά σχολεία λειτουργούν κάτω από ένα καθεστώς που απέχει παρασάγγας από το χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου που επιθυμούμε, δλδ. ως σχολεία Σ.Δ.Ι.Τ. (στο πλαίσιο σύμπραξης δημόσιου & ιδιωτικού τομέα). Επίσης ότι και η παρούσα  - όπως και οι προηγηθείσες κυβερνήσεις - με την δικαιολογία των μνημονιακών δεσμεύσεων προσπαθεί “να βγάλει από την μύγα ξύγκι’’, κόβοντας διδακτικές ώρες, αποφεύγοντας αναγκαίες προσλήψεις, συρρικνώνοντας σχολικές μονάδες.
Ο σύλλογός μας, αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα των εξελίξεων στην εκπαίδευση  αποφάσισε στην συνεδρίαση του δ.σ. (15/02/18) να οργανώσει συζήτηση με εισηγητές από τρία περιοδικά του χώρου της εκπαιδευτικής κοινότητας (“Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης”, “Θέματα Παιδείας” και “Σελιδοδείκτης”).
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134) την Κυριακή 10/3 από τις 17:30. Στόχος της συζήτησης είναι από την μία πλευρά να ενημερωθούμε και από την άλλη να διακρίνουμε τις βαθύτερες επιδιώξεις που κρύβονται πίσω από τα όμορφα λόγια ώστε να απαντήσουμε στο ερώτημα-αγωνία, πολλών γονιών και μαθητών: ‘’χρειάζεται ν’ ανησυχούμε με τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και ειδικότερα στην δευτεροβάθμια;’’
Η συμμετοχή σας στην συζήτηση, εάν συνοδεύεται μάλιστα από την κατάθεση του προβληματισμού σας,  θα είναι πολλαπλά ωφέλιμη, τόσο για εσάς, αλλά και για τον σύλλογο, το σχολείο και την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα.

        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
ΡΟΖΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ        (Πρόεδρος)                         
  ΠΑΝΤΕΛΗΣ  ΤΣΕΣΜΕΤΖΗΣ
  (Γ. Γραμματέας)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ !