Ενημερωση


Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Τη Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του ΔΣ με την Υπεύθυνη του τμήματος Παιδείας της Περιφέρειας. Κατά την διάρκεια της συνάντησης αυτής εκθέσαμε με σαφήνεια και λεπτομερώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μαθητές και γονείς και αφορούν στο θέμα των μεταφορών από και προς το σχολείο.
Την ενημερώσαμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών της Α’ Γυμνασίου  δεν έχει ενταχθεί σε κανένα δρομολόγιο, ένα μέρος μεταφέρεται άτυπα, ενώ παράλληλα εκτός μεταφοράς βρίσκονται και παιδιά μεγαλυτέρων τάξεων αφού η κατοικία τους βρίσκεται στην ‘’άγονη γραμμή’’ και δεν εξυπηρετεί τις εταιρείες. Επισημάναμε επίσης ότι υπάρχουν παρατυπίες που αφορούν στην ασφάλεια, την συμπεριφορά και την υγιεινή της παρεχόμενης υπηρεσίας.
Τονίσαμε την έντονη αντίθεση μας στην εφαρμογή της νέας ΚΥΑ που περικόπτει το  δικαίωμα των μαθητών του σχολείου μας στην δωρεάν μεταφορά.
Ενημερωθήκαμε οτι μετά από πρόταση του τμήματος Παιδείας δεν θα εφαρμοστεί η νέα ΚΥΑ  αυτή την χρονιά για τους μαθητές της Α’ τάξης γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα έμεναν πολλά από αυτά τα παιδιά εκτός δρομολογίων.
Μας διαβεβαίωσε οτι αμέσως μόλις λάβουν την θετική απάντηση του Υπουργείου στη πρότασή τους θα καταρτιστεί καινούριος σχεδιασμός δρομολογίων σε συνεργασία με την Διεύθυνση του σχολείου  που θα εξυπηρετεί ΟΛΑ τα παιδιά διορθώνοντας και το πρόβλημα  της μεγάλης απόστασης της στάσης από την κατοικία του μαθητή που αντιμετωπίσαμε και την περσινή χρονιά. Περιμένουμε άμεσα μέσα στον τρέχοντα μήνα την οριστική επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς.
Αξιολογούμε ως θετική αυτή την εξέλιξη όμως στόχος μας παραμένει η ανάκληση της νέας ΚΥΑ.
Γιά το σκοπό αυτό απευθύναμε κάλεσμα προς την Πανελλήνια Ένωση Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων και προς τα ΔΣ των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων της Αθήνας για κοινή σύσκεψη το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στο χώρο του σχολείου μας.
Ευχαριστούμε για τα μηνύματά σας και την άμεση ανταπόκριση σας. Θα θέλαμε να συνεχίσετε να μας δίνετε πληροφορίες που να αφορούν και στην ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας της μεταφοράς ώστε να αποκλειστούν πάροχοι που δεν υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Το Δ.Σ του Συλλόγου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ !