Ανακοινωση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                        

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ                                                            Περιστερι, 13/11/2018 Αρ.Πρωτ:8

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,
Το Δ.Σ του Συλλόγου μας, την Παρασκευή 9/11/18, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Τζόκα, κατά την οποία, αφού ενημέρωσε για την εκρηκτική και απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, για μαθητές και γονείς λόγω της ανυπαρξίας  μέσων μεταφοράς των μαθητών, αλλά και όπου η μετακίνηση έχει εφαρμοστεί υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, απαίτησε, μεταφέροντας την ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ, την άμεση εξασφάλιση με ευθύνη της Περιφέρειας, της μεταφοράς όλων των μαθητών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις,  αλλά και την ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων δρομολογίων με 3 επιπλέον λεωφορεία.

Ταυτόχρονα εκφράστηκε η πλήρης αντίθεσή μας απέναντι στην επιχειρούμενη ουσιαστικά κατάργηση του θεμελιωμένου δικαιώματος των παιδιών μας,για Δωρεάν μεταφορά,  έτσι όπως αυτή επιχειρείται  μέσα από την τελευταία Κ.Υ.Α.
Στο τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε πως εντός 20 ημερών θα έχει επιλυθεί πλήρως το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, με διαδικασία απευθείας νέας ανάθεσης, ενώ την Παρασκευή 16/11/18, θα προηγηθεί τηλεφωνική ενημέρωση του Δ.Σ σχετικά με το στάδιο της όλης διαδικασίας.

Απαιτείται να είμαστε σε επαγρύπνηση, ώστε αν η Περιφέρεια, δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της,να προχωρήσουμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής.

Ταυτόχρονα θεωρούμε σημαντικό να σας ενημερώσουμε για τις αλλαγές που μεθοδεύει η κυβέρνηση σχετικά με τον χαρακτήρα των Καλλιτεχνικών & Μουσικών Σχολείων,αφού από σχολεία που παρέχουν εξειδικευμένη μουσική και καλλιτεχνική κατάρτιση, μετατρέπονται σε σχολεία όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, καλλιτεχνικής ενθάρρυνσης, δημιουργώντας σοβαρά ερωτηματικά.  Με το ίδιο σχέδιο νόμου που έχει ήδη κατατεθεί, καταργεί τις Καλλιτεχνικές  Επιτροπές,οι οποίες μάλιστα προβλέπονται από τον ιδρυτικό νόμο,αντί να τις αναβαθμίσουν.

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Συλλόγου μας, στην Πανελλήνια Ένωση Καλλιτεχνικών & Μουσικών Σχολείων, θα συμμετάσχουν στην Έκτακτη Γ.Σ που θα πραγματοποιηθεί στις 25/11/18, μεταφέροντας τις αποφάσεις της Γ.Σ του Συλλόγου μας, όπου θα υπάρξει πληρέστερη ενημέρωση.
Ταυτόχρονα το Δ.Σ στην τελευταία συνεδρίαση του συναντήθηκε με το 15μελές συμβούλιο των μαθητών όπου και συζητήθηκαν  τα αιτήματα των παιδιών μας και η από κοινού παρέμβαση μας για την επίλυση τους. Σε αυτή την κατεύθυνση ζητήθηκε ήδη εγγράφως η σύγκληση Σχολικού  Συμβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται να είμαστε σε ετοιμότητα και εγρήγορση, ακριβώς γιατί θα έρθουμε αντιμέτωποι με σοβαρά ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας, το αμέσως επόμενο διάστημα.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα προχωρήσουμε σε Έκτακτη Γ.Σ το αργότερο μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να επισπεύσουμε την ημερομηνία ανάλογα με τις εξελίξεις.
Για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος  
Κρικλανη Αικατερίνη
Η Γ.Γραμματέας
Καμαρινοπούλου Ελένη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ !