ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Προς: Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία
           Πανελλήνια Ένωση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων
           Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων μαθητών Ελλάδος
           Συλλόγους γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών  Σχολείων
           Υπουργείο Παιδείας

Θέμα : Μεταφορά μαθητών Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

To Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος / EETE, ως συλλογικός φορέας των 6.000 εικαστικών καλλιτεχνών (ΝΠΔΔ, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού /ΥΠΠΟΑ), δραστηριοποιείται στο χώρο των Εικαστικών Τεχνών. Έχει ως σκοπό την ανάπτυξη των εικαστικών τεχνών, την διάχυσή τους μέσα στην κοινωνία, την προαγωγή της καλλιτεχνικής δημιουργίας, τη στήριξη των καλλιτεχνών στο να πραγματοποιούν το έργο τους καθώς επίσης και τη συμβολή προς την Πολιτεία για τη διαμόρφωση της πολιτιστικής της πολιτικής.

Το θέμα της αισθητικής αγωγής και της Καλλιτεχνικής Παιδείας είναι πρώτιστης σημασίας ζήτημα για το ΕΕΤΕ γιατί αφορά την ίδια την πνευματική καλλιέργεια της κοινωνίας και τον Πολιτισμό του τόπου συνολικότερα. 

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ δηλώνει τη συμπαράσταση του καλλιτεχνικού κόσμου στον αγώνα που πραγματοποιούν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των καλλιτεχνικών και μουσικών σχολείων, δεδομένου ότι στα σχολεία αυτά φοιτούν κατ εξοχήν μαθητές που κατοικούν μακριά από το σχολείο τους και χρειάζονται οπωσδήποτε την αρωγή της Πολιτείας στη μεταφορά τους.

Η μεταφορά των μαθητών  των καλλιτεχνικών και μουσικών σχολείων από το Σεπτέμβριο 2019 με τη νέα ΚΥΑ 50025/2018,  αφήνει εκτός δρομολογίων, ποσοστό  μαθητών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, με εμφανή τον κίνδυνο απαξίωσης και συρρίκνωσης τους.
Για τους μαθητές που φοιτούν στα μουσικά  και καλλιτεχνικά σχολεία τίθενται πλέον  χιλιομετρικοί περιορισμοί  ενώ με την παλαιά ΚΥΑ μεταφέρονταν δωρεάν χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς. Η νέα αυτή ΚΥΑ θα στερήσει από εκατοντάδες μαθητές τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε αυτά τα σχολεία.

Ζητάμε την κατάργηση των χιλιομετρικών εμποδίων στη μόρφωση των μαθητών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων.


Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.
  

   Η Πρόεδρος     Ο Γενικός Γραμματέας

  Εύα Μελά        Βαρελάς Παναγιώτης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ !