ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ


Αγαπητοί γονείς,
Στις 31/1  μαζί με τα παιδιά μας, τα παιδιά και τους γονείς του καλλιτεχνικού Κερατσινίου, εκπροσώπους της Ομοσπονδίας γονέων Αττικής, της Πανελλήνιας Ένωσης μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων καθώς και συλλόγους γονέων μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, δώσαμε δυναμικό παρών στην αγωνιστική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας.
Εκθέσαμε το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί στα παιδιά και στις οικογένειές μας η παράλογη απόφαση του περιορισμού της δωρεάν μετακίνησης από και προς τα σχολεία μας σε εκπροσώπους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου καθώς και σε τηλεοπτικά κανάλια.
Απαιτήσαμε συνάντηση με τον κύριο Γαβρόγλου και αντιπροσωπεία γονιών και μαθητών έγινε δεκτή από τετραμελή ομάδα συμβούλων.
Υπήρξε μια δίωρη συνάντηση κατά την οποία ζητήσαμε να δοθεί λύση στο θέμα που μας αφορά καταργώντας τη νέα ΚΥΑ και να δημιουργηθούν όροι και οι προϋποθέσεις ώστε τα παιδιά μας να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους χωρίς εμπόδια και αναχώματα.
Αρχικά μας παρέπεμψαν στο υπ. Εσωτερικών δηλώνοντας ότι είναι αναρμόδιοι. Όταν τους εξηγήσαμε πως είχαμε ήδη δις συναντηθεί με τους αρμόδιους του υπ. Εσωτερικών προσπάθησαν να μας εξηγήσουν ότι με βάση τα χρήματα που έλαβαν ως υπουργείο να διαχειριστούν, έπρεπε να κάνουν περικοπές. Τους ζητήθηκε λοιπόν από το υπ. Εσωτερικών να επιλέξουν από που θα γίνουν αυτές. Έπρεπε να βρεθούν κονδύλια μεταφοράς των παιδιών προσχολικής ηλικίας, μεταφοράς της πρωτοβάθμιας σε κολυμβητήρια και μεταφοράς των παιδιών της επαρχίας. Είχαν να διαλέξουν ανάμεσα σε παιδιά που δεν θα έπαιρναν καθόλου εκπαίδευση και παιδιά που δεν θα έπαιρναν καλλιτεχνική εκπαίδευση οπότε επέλεξαν τη «μικρότερη βλάβη μιας και τα καλλιτεχνικά και μουσικά σχολεία αφορούν 11.000 περίπου παιδιά», αυτά ήταν τα ακριβή τους λόγια. Πιστεύουμε ότι κανείς δεν μπορεί να θεωρεί τον αποκλεισμό των παιδιών μας από την εκπαίδευση που έχουν επιλέξει και έχουν μοχθήσει για αυτήν και τον εξαναγκασμό των οικογενειών μας σε άλλη μια αφαίμαξη προκειμένου να υποστηρίξουμε τα παιδιά μας στον αγώνα τους για την πραγματοποίηση των ονείρων τους «μικρότερη δυνατή βλάβη». 
Τα παιδιά μας με την αγωνιστική τους στάση και με τις ιδιαίτερου τύπου διαμαρτυρίες τους μας δείχνουν ότι δεν διαπραγματεύονται κανένα δικαίωμά τους. Θα είμαστε δίπλα τους πιέζοντας με όλα τα μέσα ώστε να αρθεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση. 
Μετά από υπόμνημά μας συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου το θέμα των μεταφορών του σχολείου μας. Δεσμεύτηκαν ότι θα υπάρξει επαφή των αρμόδιων του δήμου με τους αρμόδιους του υπ. Εσωτερικών και στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο θα υπάρξει υποστηρικτική απόφαση στο αίτημά μας. 
Περιμένουμε την έμπρακτη υποστήριξή τους στην κατεύθυνση του να βρεθεί άμεση, μόνιμη και αμετάκλητη λύση. Θα ενημερωθείτε για τις περαιτέρω ενέργειες και δράσεις του Συλλόγου μας. Είναι απαραίτητο να συμμετέχουμε όλοι!








Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ !