ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ         
                               
https://artschoolparents.blogspot.com
email: artschoolparents@gmail.com
15/2/2019


Αγαπητοί γονείς,

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου  πραγματοποιήθηκε η Διευρυμένη Συνεδρίαση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων στο Μουσικό Σχολείο  Πειραιά, με συμμετοχή αντιπροσώπων όλων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Αττικής, και παρουσία εκπροσώπου της Ομοσπονδίας γονέων Αττικής.
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τόσο στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία αλλά και ζητήματα όπως αυτό της ασφαλούς και σύγχρονης κτιριακής υποδομής όπως εξαιρετικά αναδείχθηκε  στην ημερίδα της ΑΣΓΜΕ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου με θέμα ‘’Σχολική στέγη’’.
Εκτιμήθηκε οτι υπήρξε ως αποτέλεσμα των έντονων αντιδράσεων και κινητοποιήσεων γονιών και μαθητών μια πρώτη νίκη με την απόσυρση (προσωρινά) του άρθρου 40 που υποβαθμίζει την εκπαίδευση των σχολείων μας, χωρίς βέβαια αυτό να μας εφησυχάζει.
Για την συνέχιση του αγώνα μας για την απρόσκοπτη και ασφαλή μεταφορά των μαθητών αποφασίστηκε να οργανώσουμε Πανελλαδική ημέρα δράσης με αίτημα την κατάργηση της ΚΥΑ το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου με συμμετοχή όλων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων αλλά και όλων των άλλων μαθητών που πλήττονται από τους απαράδεκτους χιλιομετρικούς περιορισμούς.
Για τον καλύτερο συντονισμό αποφασίστηκε σύσκεψη εκ νέου την Δευτέρα 18-2 με συλλόγους και φορείς και προετοιμασία κοινής συνέντευξης τύπου άμεσα πριν την κινητοποίηση.
Όπως όλοι καταλαβαίνουμε μετά από ένα τετράμηνο κύκλο συζητήσεων και παραστάσεων στα γραφεία Υφυπουργών, βουλευτών, περιφερειακών συμβούλων, συμβούλων υπουργών, διευθυντών πολιτικών γραφείων και γραμματέων, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε άρχισε να παίρνει άλλη διάσταση και να υπάρχουν και θετικές  αντιδράσεις και απόψεις όταν η διαμαρτυρια μας έγινε πιο δυναμική και με περισσότερους αποδέκτες.
Ήταν καθοριστική η καλλιτεχνική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Ένωση Περιστερίου και την συμμετοχή των τοπικών φορέων. Όπως επίσης ταρακούνησε τα νερά και η  κινητοποίηση μαθητών και γονιών στο Υπουργείο Παιδείας.
Πρέπει εμείς πρώτα από όλους να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να μην χαθεί το δικαίωμα της δωρεάν μεταφοράς κανενός παιδιού. Να μην σκεφτεί κανένας από εμάς οτι «δεν με αφορά», μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση στα δικαιώματα των παιδιών μας. Σήμερα είναι η μεταφορά, αύριο μπορεί η σίτιση και μεθαύριο οι ειδικότητες να είναι δαπανηρές και «βλάβη» για το Υπουργείo.

Μας αφορά όλους.

Βοηθήστε τον Σύλλογό μας να οργανώσει αυτή την Διαμαρτυρία όσο καλύτερα γίνεται με όποιο τρόπο μπορείτε και κυρίως πάρτε τα παιδιά σας και ελάτε στην δράση που θα διοργανωθεί από την Πανελλήνια Ένωση, την Ομοσπονδία γονέων Αττικής και όλα τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία στις 2 Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ !