ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Αγαπητοί γονείς,
Στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 ενημερωθήκαμε από την διευθύντρια του σχολείου κ. Σοφιάδου, ότι έχουν δοθεί ήδη στους λεωφορειούχους τα προτεινόμενα δρομολόγια που αντιστοιχούν στις επτά κάτωθι διαδρομές
Νο 78, Πρακτορείο: Παπαδεδες, Αιγάλεω-Α. Βαρβάρα-Χαϊδάρι-Περιστέρι, 20 παιδιά
Νο 79, Πρακτορείο: Κληρονόμος, Μενίδι-Αγ. Ανάργυροι-Καματέρο, 30 ή 50 παιδιά
Νο 80, Πρακτορείο: Κληρονόμος, Γαλάτσι, 20 παιδιά
Νο 81, Πρακτορείο: Κτενάς, Δαφνί-Δάσος Χαϊδαρίου-Περιστέρι , 35 παιδιά
Νο 82, Πρακτορείο: Κληρονόμος, Ζεφύρι-Καματερό, 16 παιδιά
Νο 83, Πρακτορείο: ΚΤΕΛ Αττικής, Κ. Πατήσια-Χαλκηδόνα-Κόκκινος Μύλος-Αγ. Ανάργυροι, 35 παιδιά
Νο 85, Πρακτορείο: Σταυράκης, Πετρούπολη-Περιστέρι, 30 παιδιά
Περιμένουμε μέσα στις επόμενες μέρες να επικοινωνήσουν τα γραφεία των εταιριών με τους γονείς για το σημείο και την ώρα που θα παραλαμβάνουν τα παιδιά.
Η διαδρομή του κέντρου για την οποία δεν υπήρχε ανάδοχος  δόθηκε σήμερα με απευθείας ανάθεση και υπολογίζεται ότι στο τέλος της εβδομάδας θα έχουν τελειώσει οι διαδικασίες.
Στα δρομολόγια αυτά θα περιλαμβάνονται μόνο τα παιδιά που με βάση τους χιλιομετρικούς περιορισμούς ΚΥΑ δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση. Δηλαδή όσα από το Γυμνάσιο κατοικούν σε απόσταση άνω των 3 χλμ. και από το Λύκειο άνω των 5 χλμ.
Παρά τη δέσμευση του τέως Υπουργού Εσωτερικών κ. Χαρίτση (σε απάντηση σχετικών επερωτήσεων των κοινοβουλευτικών ομάδων) ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η μεταφορά των μαθητών των Καλλιτεχνικών Σχολείων και για την σχολική χρονιά 2019-2020, και παρά τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη οτι : «θα εξαλειφθεί και το τελευταίο πρόβλημα που μπορεί να υπάρχει στη μεταφορά των μαθητών. Η ασφάλεια και η απρόσκοπτη μετακίνηση των μαθητών αποτελούν ζήτημα υψηλής προτεραιότητας για την Περιφέρεια», βρεθήκαμε για ακόμη μια φορά αντιμέτωποι με τους χιλιομετρικούς περιορισμούς.
Εκατό παιδιά του σχολείου μας δηλαδή το 1/3 των μαθητών μας εξαιρούνται από την δωρεάν μετακίνηση.
Η περσινή χρονιά στην κυριολεξία μας έβγαλε στους δρόμους γονείς και μαθητές. Απευθυνθήκαμε με κάλεσμα στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου, στην Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών  σχολείων και στην Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής.
Συμμετείχαμε σε κοινές συσκέψεις προκειμένου να συντονίσουμε την δράση μας με τα καλλιτεχνικά και μουσικά σχολεία, με τα σχολεία του Περιστερίου και όλης της Αττικής, με εκπαιδευτικούς, καλλιτεχνικούς, μουσικούς φορείς και σωματεία. 
Εκδώσαμε κοινά δελτία τύπου, οργανώθηκαν κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στην περιφέρεια, στο περιφερειακό συμβούλιο,  συναντήσεις στα υπουργεία παιδείας και εσωτερικών.
Απευθυνθήκαμε στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής. Δώσαμε συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά και διαδικτυακά κανάλια και στον τύπο. Δημοσιοποιήσαμε την αντίθεση μας στην απαράδεκτη απόφαση κατάργησης της δωρεάν και χωρίς όρους μεταφοράς των παιδιών μας.
Με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου συνδιοργανώσαμε με τα σχολεία του Περιστερίου, τους τοπικούς φορείς της εκπαίδευσης και όχι μόνο, κεντρική εκδήλωση σε πλατεία του Δήμου με συμμετοχή και άλλων μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων.
Συμμετείχαμε στις μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από τους μαθητές, την ΠΕΓΜΚΣ και την ΟΓΠΑ στο Σύνταγμα.
Πετύχαμε την προσωρινή  ανάκληση της ΚΥΑ για την χρονιά που πέρασε και δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών να μην ισχύσει ούτε για την χρονιά που διανύουμε.
Ο σύλλογός μας απαιτεί  όχι απλά να ανακληθεί για φέτος αλλά να αποσυρθεί.
Απαιτούμε να καταργηθούν οι χιλιομετρικοί περιορισμοί που εχουν τεθεί και καθιστούν απαγορευτική την ασφαλή πρόσβαση τους στο σχολείο. Δεν μπορούμε κάθε Σεπτέμβριο να αγωνιούμε για το αν θα υπάρχουν ή όχι μέσα μεταφοράς.

Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος
Κρικλάνη Κατερίνα

Η Αντιπρόεδρος
Κριαρά Ευαγγελία

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ !