ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΓΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ 15ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ



Ενημέρωση του 15μελούς προς τους γονείς και τους μαθητές του Λυκείου μας.

Όταν ανοίξαμε προσφορές για την πολυήμερη Εκδρομή του λυκειου μας στην Καλαμάτα επικοινωνήσαμε με το ταξιδιωτικό γραφείο που επιλέξαμε ανάμεσα σε 3 το οποίο ήταν το online holidays στο οποίο ζητήθηκε από το 15μελες αλλά και από τους υπεύθυνους καθηγητές που θα μας συνόδευαν να μπει ορος στο συμβόλαιο που να λέει ότι σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής λόγω του ιού να επιστραφούν τα χρήματα που δώσαμε σαν προκαταβολή πίσω το οποίο και έγινε.
Μέσα στην καραντίνα επικοινωνήσαμε με το ταξιδωτικο γραφείο και μας ενημέρωσε ότι θα επιστραφούν κανονικά τα χρήματα σε όλα τα παιδιά με το άνοιγμα του σχολείου.
Δυστυχώς πριν λίγες ημέρες ενημερώθηκε το 15μελες αλλά και οι καθηγητές που ήταν υπεύθυνοι για την εκδρομή από το ταξιδιωτικό γραφείο και από δικηγόρο ότι έχει παρθεί απόφαση από την κυβέρνηση τα ταξιδιωτικά γραφεία να μην επιστρέψουν δραχμή στους μαθητές αλλά να τα κρατήσουν για τους επόμενους 18 μήνες και τότε να μας κάνουν μια προσφορά βάση των χρημάτων που έχουμε δώσει στην πολυήμερη εκδρομή του χρόνου ( αλλά σχολεία της Γ τάξης Λυκείου που δώσανε τς χρήματα δεν θα τους επιστραφούν ποτέ ).
Αναλυτικά η απόφαση είναι στο παρακάτω link μιας ιστοσελίδας.
Το 15μελες αλλά και οι καθηγητές ψάχνουν να βρουν κάποια λύση και έχουν επικοινωνία με πολλους δικηγόρους.
Υ.Γ τα παιδιά που είχαν πληρώσει μπλουζακια να ξέρουν ότι έχουν τυπωθεί κανονικότατα και αύριο αλλα και μεθαύριο καλλιδης στο 20λεπτο θα τα παραδώσει στους μαθητές.
 
 
 
 
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ(Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, TK 104 32
www.asgme.gr  email : gt.asgme@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
   ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ
ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ
Σε σκάνδαλο τεραστίων  διαστάσεων εξελίσσεται η στάση  της κυβέρνησης  απέναντι στους γονείς στο θέμα της μη επιστροφής των χρημάτων των σχολικών εκδρομών που ακυρώθηκαν.
Ενώ το Υπουργείο Παιδείας έκανε συστάσεις ώστε να μην πραγματοποιηθεί καμία  εκδρομή δεν φρόντισε με τις ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις να επιστραφούν τα χρήματα στους γονείς από τα Πρακτορεία Τουρισμού  που παράνομα τα παρακρατούν.
Τόσο  το Υπουργείο Παιδείας όσο και τα Πρακτορεία  γνώριζαν και γνωρίζουν πολύ καλά πως οι εκδρομές που ανεστάλησαν ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθούν σε άλλο χρόνο λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν (αποφοίτηση μαθητών, πιθανόν άλλος μειοδότης εκδρομής την επόμενη σχολική χρονιά κ.α).
Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα έτσι απλά με μια νομοθετική ρύθμιση, με ΠΝΠ (ΦΕΚ 84 13/04/20 άρθρο 70) έδωσε τη δυνατότητα στα Τουριστικά Πρακτορεία (“...να προσφέρουν στον πελάτη (γονέα) αντί της επιστροφής χρημάτων ισόποσο πιστωτικό σημείωμα (Voucher) ισχύος δεκαοκτώ (18) μηνών από την ημερομηνία έκδοσης του.''
Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν μας περισσεύουν χρήματα για να χρηματοδοτούμε  Τουριστικά Πρακτορεία. Βάζουμε αρκετά βαθιά το χέρι στη τσέπη όλη τη σχολική χρονιά και δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαρίσουμε σε κανέναν αυτά τα χρήματα, που προέρχονται από το υστέρημα μας, ώστε τα παιδιά μας να μην μείνουν έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία.
Απαιτούμε άμεσα:
·              Να επιστραφούν όλα τα χρήματα τώρα (με την ίδια μορφή που δόθηκαν) στους γονείς και τους μαθητές  που αναβλήθηκαν οι σχολικές εκδρομές.
·              Δεν δεχόμαστε τη χρήση voucher ή οποιουδήποτε συμψηφισμού για εκδρομές που δεν έγιναν.
Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις, τους Συλλόγους Γονέων και όλους τους γονείς σε :
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
                    ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00
Αθήνα  21.5.2020

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ !