ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


 Αγαπητοί γονείς
Βρισκόμαστε στην έναρξη μιας πολύ ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς, μιας χρονιάς αυξημένου κινδύνου. Η πανδημία μεσουρανεί, τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά στην κοινωνία και φυσικά στα σχολεία των παιδιών μας. Μετά από 1.5 εβδομάδα λειτουργίας 100 σχολικές μονάδες και τμήματα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, και αυτό είναι μόνο η αρχή. Από την προηγούμενη σχολική χρονιά ήμασταν όλοι ανήσυχοι για τον τρόπο επαναλειτουργίας των σχολείων και η ανησυχία μας επιβεβαιώθηκε δυστυχώς καθώς τα σχολεία ξεκίνησαν με χειρότερους όρους από την περσινή χρονιά ενώ η υγειονομική κατάσταση είναι χειρότερη.
Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας εξοπλίζει την εκπαιδευτική κοινότητα με ένα και μοναδικό όπλο, τη μάσκα. Καθημερινά όλοι αγωνιούμε για το πώς είναι δυνατό να τηρηθούν οι αποστάσεις στα σχολεία των παιδιών μας, αν υπάρχουν αντισηπτικά, αν έχουν όλους τους καθηγητές, αν χωράνε στις τάξεις, αν υπάρχει εξαερισμός. Ανησυχούμε ακόμη περισσότερο όταν σκεφτόμαστε τον ασύλληπτο αριθμό ατόμων που χρησιμοποιούν το κτίριο που στεγάζεται στο σχολείο μας.
Είναι προφανές ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί όχι μόνο δεν είναι αρκετά αλλά είναι ένα τίποτα μπρος στον κίνδυνο που υπάρχει.
Τα παιδιά μας, με βάση τις δικές τους διαδικασίες, αποφάσισαν να προβούν σε κατάληψη του σχολείου. Είναι αλήθεια ότι τα αιτήματα που έθεσαν τα παιδιά είναι δίκαια και αποτελούν και δικά μας αιτήματα. Θεωρούμε όμως ότι η κατάληψη είναι το έσχατο μέσο διεκδίκησης και θα πρέπει να ακολουθείται με σύνεση.
 Θέλουμε σχολεία ανοιχτά αλλά ασφαλή και με επαρκές διδακτικό προσωπικό. Δεν έχουμε καμία ανοχή σε οποιαδήποτε καταστροφή αντιθέτως απαιτούμε καλύτερα εξοπλισμένα σχολεία για τα παιδιά μας που να εξυπηρετούν πλήρως τις ανάγκες τους.
Καλούμε μαθητές και γονείς να βρεθούμε και να αναζητήσουμε τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε καλύτερους όρους λειτουργίας του σχολείου. Όρους που θα διαφυλάσσουν την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών μας.
Το πρόβλημα του κτιρίου αποτελεί μείζον πρόβλημα. Πρέπει τώρα να βρεθεί σχολική στέγη για όλους έτσι ώστε να μη στοιβάζονται 800 άτομα σε ένα κτίριο. Πρέπει να ενισχυθεί η καθαριότητα του σχολείου, πρέπει να βρούμε αίθουσες για να γίνουν μικρότερα τα τμήματα. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις και με τρόπο αποτελεσματικό να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία του σχολείου με όρους αξιοπρέπειας και ασφάλειας.
 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος                                                   
Κρικλάνη Κατερίνα   
                                      
 Η Γ. Γραμματέας
Παπαπέτρου Ράνια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ !