ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (11/10/2020)

 


Αγαπητοί γονείς

Την Κυριακή 11/10/2020 πραγματοποιήθηκε  έκτακτη γενική συνέλευση  στο χώρο του σχολείου με όλα τα μέτρα προφύλαξης. Ευχαριστούμε τους γονείς που παρευρέθηκαν για την συμμετοχή τους και την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Επιγραμματικά ενημερώνουμε όσους δεν μπόρεσαν να παραστούν ότι στην εισήγησή της η πρόεδρος μίλησε για τις αναμενόμενες πρωτόγνωρες καταστάσεις της φετινής χρονιάς αλλά και τη παντελή έλλειψη προετοιμασίας με την οποία βρεθήκαμε αντιμέτωποι τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας από την πρώτη κιόλας ώρα έναρξης των μαθημάτων.

O σύλλογος από τον Απρίλιο έθεσε υπόψη της Δημοτικής αρχής, της ΚΤΥΠ, της περιφέρειας, της Δευτεροβάθμιας  και της διεύθυνσης του σχολείου, τους προβληματισμούς μας αλλά και τις προτάσεις μας για την πρώτη μέρα στο σχολείο.  H υγεία και η ασφάλεια των παιδιών και των οικογενειών μας είναι αδιαπραγμάτευτη και με αυτό το κριτήριο αναμέναμε να έχουν τηρηθεί ευλαβικά όλα τα απολύτως απαραίτητα μέτρα για την διαφύλαξη τους.

Τα προστατευτικά μέσα, μάσκες και απολυμαντικά σχεδόν ανύπαρκτα. Τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης υπόπτων η κρουσμάτων ελαστικοποιούνται από την μια μέρα στην άλλη όχι ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες αλλά με βάση την πενιχρή δυνατότητα κάλυψης του ΕΟΔΥ.

Τα παιδιά μας θέλοντας και μη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των συνεπειών από αυτή την έλλειψη προετοιμασίας και προστασίας. Προσπάθησαν με τα μέσα που διαθέτουν να ορθώσουν λόγο και ανάστημα για να διεκδικήσουν το συνταγματικό δικαίωμά τους στην ασφαλή και ουσιαστική μόρφωση χωρίς περικοπές και ψαλιδίσματα.  Τα αιτήματά τους αποτελούν πάγια αιτήματα του συλλόγου μας τα τρία αυτά έτη λειτουργίας του σχολείου και είναι τα ακόλουθα:

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί στην ελλιπέστατη καθαριότητα του χώρου,  των αιθουσών, των τουαλετών, του προαυλίου, των αποχετευτικών συστημάτων και  της υδροδότησης.

Ζητάμε εξ αρχής από την αρμόδια αρχή τον συνεχή έλεγχο ώστε να τηρούνται οι δεσμεύσεις της ιδ. Εταιρειας που υπάρχουν στη σύμβασή της. Από το Μάιο επανήλθαμε ζητώντας την αύξηση του αριθμού των καθαριστών προκειμένου να τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής καθώς και την επάρκεια των καθαριστικών και απολυμαντικών μέσων, συντήρηση του εξαερισμού και εάν είναι απαραίτητο παράκαμψή του ώστε να υπάρχει φυσικός αερισμός του χώρου (κάτι που πραγματοποιήθηκε) .

Ετοιμάζουμε αίτημα προς την ΚΤΥΠ προτείνοντας να τροποποιηθεί η υπάρχουσα σύμβαση εξαιτίας των νέων συνθηκών ή να ενεργοποιηθεί επικουρικά ο δήμος. Επίσης ζητάμε να μας δοθεί και το τμήμα της σύμβασης που αφορά στην καθαριότητα. Μέχρι ώρα υπάρχει ένας καθαριστής το πρωί και 3-4 κατά την βραδινή βάρδια. Για ένα σχολείο 11.000 τ.μ.  με περίπου 900 παιδιά και πολλούς εργαζομένους.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ

Μετά από παρέμβαση των μαθητών στον Αντιδήμαρχο Παιδείας για το θέμα των απολυμαντικών,  ενημερώθηκαν ότι αρμόδια είναι η σχολική επιτροπή. Ήρθαμε σε επαφή με τον κ. Κασουρίδη ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι τα απολυμαντικά ήταν διαθέσιμα και έπρεπε κάποιος να τα παραλάβει. Ζητήσαμε απο την διεύθυνση του σχολείου να επικοινωνήσει.

ΚΕΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Τα κενά που κάθε χρόνο αντιμετωπίζαμε λόγω έλλειψης μόνιμων καθηγητών και μας έβαζαν σε αναμονή των αναπληρωτών τώρα πολλαπλασιάστηκαν γιατί προστέθηκαν και οι εκπαιδευτικοί που έχουν πάρει άδεια για λόγους υγείας  με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν πεντάωρα και με ενδιάμεσα κενά, κάτι που με όρους πανδημίας  ελλοχεύει κινδύνους. Μεγάλο και μόνιμο πρόβλημα είναι και οι καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί θεάτρου κινηματογράφου και χορού που έρχονται γύρω στον Δεκέμβριο.

ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Τα τμήματα παρέμειναν ως είχαν πριν την πανδημία 25μελή και σε αίθουσες στην καλύτερη περίπτωση 26, 27τ.μ.. Επανειλημμένα έχει γίνει αναφορά στο σχολικό συμβούλιο  για την επικινδυνότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού με πιθανότητα εγκλωβισμού των παιδιών αλλά και ο κίνδυνος από τις χειμερινές λοιμώξεις.

Με την έναρξη της χρονιάς προτείναμε εγγράφως στη διευθ. Δευτεροβάθμιας να προβεί σε αναδιανομή των αιθουσών και χωρισμό των τμημάτων αξιοποιώντας αίθουσες που εκείνες τις ώρες δεν χρησιμοποιούνται από τα άλλα σχολεία ή αξιοποίηση των εργαστηρίων που είναι μεγαλύτερα για αποσυμφόρηση των τμημάτων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Τη Τρίτη 6/10 μας κάλεσαν από την Δευτεροβάθμια, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, για να τους ενημερώσουμε για τα προβλήματά μας.  Είχε προηγηθεί συνάντηση στο σχολείο με το 15μελές των μαθητών.  Δεσμεύτηκαν  να διερευνήσουν το θέμα των αιθουσών, να βοηθήσουν ώστε να έρθει στα χέρια μας το τμήμα της σύμβασης που αφορά στην  καθαριότητα και να βρουν ποιος είναι ο αρμόδιος για την αύξηση του προσωπικού στην καθαριότητα. Συζητήθηκε το θέμα της άμεσης κάλυψης των κενών στα μαθήματα γενικής παιδείας  αλλά και των μαθημάτων ειδικότητας. Επίσης δεσμεύτηκαν να διερευνήσουν και το θέμα  της στελέχωσης του ιατρείου με νοσηλευτή και εξοπλισμό.

ΣΙΤΙΣΗ

Μετά απο πολύμηνη προσπάθεια και με καταγγελία στον ΕΦΕΤ καταφέραμε να μην λάβει μέρος εκ νέου η συγκεκριμένη εταιρεία στον νέο διαγωνισμό. Είμαστε πάντα σε επιφυλακή και  σε συχνή επαφή με την αρμόδια επιτροπή του Δημου και με τον εκπαιδευτικό που ορίζει το σχολείο για τον έλεγχο παραλαβής.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Τον Μάιο μετά από πολύ αγώνα καταφέραμε να υλοποιηθεί η απόφαση εξαίρεσης από την ΚΥΑ λόγω επικινδυνότητας  και να πάμε σε νέο διαγωνισμό. Χάθηκε όμως πολύτιμος χρόνος και 100 παιδιά πέρυσι δεν είχαν μεταφορά. Με αυτήν την απόφαση δεν θα έχουμε πρόβλημα για τις σχολικές χρονιές 20-21 και  21-22. Έχουμε πια 13 πούλμαν που καλύπτουν έξι τάξεις. Για πρώτη φορά είχαμε από την πρώτη μέρα πούλμαν. Πάλι βέβαια έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά γιατί η ΚΥΑ είναι εδώ και μπορεί να ενεργοποιηθεί τόσο για παλιούς όσο και για τους νέους μαθητές μας.

Υπάρχουν όμως ακόμα παιδιά που ταλαιπωρούνται. Την προηγούμενη εβδομάδα ενημερωθήκαμε από τη διεύθυνση του σχολείου ότι έχει υποβληθεί αίτημα τροποποίησης δρομολογίου  κάτι που δεν γνώριζαν στο τμήμα οικονομικών της περιφέρειας. Από το τμήμα παιδείας μας ενημέρωσαν ότι το αίτημα κατατέθηκε στις 5-10-20. Εκκρεμότητα αποτελεί και η τοποθέτηση σε δρομολόγια των παιδιών των κατατακτηρίων (Επειδή δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί τους παρακαλούμε να έρθουν οι γονείς σε επαφή μαζί μας).

• Κατά την συνέλευση υπήρξαν ερωτήματα και τοποθετήσεις που αφορούσαν στην κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές και το κατά πόσο αυτή ήταν αναγκαία και εάν τηρήθηκαν οι δημοκρατικές διαδικασίες.

• Ζητήθηκε επίμονα από τους γονείς να υπάρξει ενημέρωση από τη διευθύντρια και τον σύλλογο διδασκόντων.

• Ασκήθηκε κριτική στο σύλλογο για έλλειψη ενημέρωσης μέσω της ιστοσελίδας ενώ αντιθέτως υπάρχουν πολλές προσκλήσεις σε κινητοποιήσεις, για έλλειψη συνεργασίας με την διεύθυνση του σχολείου, για έλλειψη εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα.

• Τέθηκε θέμα για το λουκέτο κατά τις ημέρες της διαμαρτυρίας το οποίο και θα διερευνηθεί από τον σύλλογο.

• Καταγγέλθηκαν για άλλη μια φορά τα ψευδεπίγραφα ή ανυπόγραφα κείμενα που κυκλοφόρησαν καθώς επίσης και οι βιντεοσκοπήσεις παιδιών χωρίς την θέλησή τους,  πράξη παράνομη με ηθικές και ποινικές ευθύνες.  Εμείς  με τη σειρά μας πιστεύουμε ότι τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο μόνος έγκυρος τρόπος επικοινωνίας είναι η επίσημη ιστοσελίδα και τα mail μας. Θα πρέπει να φιλτράρουμε όλα αυτά που αλιεύονται και αναπαράγονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με κριτική σκέψη να απορρίπτουμε ή να αποδεχόμαστε.

• Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες για εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Στις επόμενες μέρες θα υπάρξει ανακοίνωση για την ημερομηνία που θα προτείνουμε για να γίνει η εκλογοαπολογιστική συνέλευση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ !