ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ           
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Περιστέρι 16/3/2019


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,
Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, με ομόφωνη απόφαση του,
εκφράζει την αντίθεση του στο νέο  νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Στηρίζει και συμπορεύεται με την απόφαση των παιδιών μας, να ενώσουν τη φωνή τους με όλους τους υπόλοιπους μαθητές, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί Πανελλαδικά για την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019,  ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.
Θεωρούμε απαράδεκτο ότι το νομοσχέδιο ανακοινώνεται ουσιαστικά δύο μήνες πριν τη λήξη του σχολικού έτους και ενώ ήδη οι μαθητές έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις εδώ και μήνες,  αντιμετωπίζοντας ουσιαστικά τα παιδιά μας ως “πειραματόζωα”.
Αλλάζει ουσιαστικά όλος ο χαρακτήρας του Λυκείου, αφού πλέον είναι υποταγμένο σε έναν ατελείωτο εξεταστικό μαραθώνιο, αποστεωμένο πλέον για τους μαθητές, όπου η όποια γενική μόρφωση προσφέρει η Μέση Εκπαίδευση  σταματά στη Β’ Λυκείου. Το Λύκειο γίνεται πλέον πιο ανταγωνιστικό, και σκληρό με διπλού τύπου Πανελλαδικές Εξετάσεις, όπου οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις απολυτηρίου, θα αποτελούν “πρόβα τζενεράλε”των πανελλαδικών επιτείνοντας το άγχος των μαθητών στο κατακόρυφο και τον καθημερινό αγώνα των γονέων να ανταπεξέλθουν στα τεράστια έξοδα για τα φροντιστήρια που είναι μονόδρομος, αφού θα πρόκειται για ένα ακόμη πιο εξαντλητικό και βαθιά ανταγωνιστικό σύστημα εξετάσεων.
Επιπλέον αποτελεί μεγάλη κοροϊδία η εισαγωγή των μαθητών στα λεγόμενα Τμήματα Ελεύθερης Πρόσβασης (χωρίς εξετάσεις), αφού θα αφορά  τμήματα πολύ χαμηλής ζήτησης, συνήθως σε πολύ απομακρυσμένες πόλεις, ενώ πρόκειται για τμήματα στα οποία ήδη εισάγονταν οι μαθητές με πολύ χαμηλή βαθμολογία.
Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε πως αποτελεί καθήκον όλων μας να στηρίξουμε τον αγώνα των παιδιών μας, για ένα σχολείο, όπως πραγματικά τους αξίζει, που θα έχει στο επίκεντρο τις δικές τους μορφωτικές, ψυχοκοινωνικές ανάγκες και που θα προάγει την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του μαθητή μέσα από αξίες και ιδανικά.
Καλούμε κάθε γονέα αλλά και κάθε εκπαιδευτικό του Σχολείου μας αξιοποιώντας την 3ωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΕΛΜΕ, να στηρίξει τις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει τα παιδιά μας, στη Γενική Συνέλευση τους καθώς και τη συμμετοχή τους στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Δευτέρα 18 Μαρτίου και ώρα 12:00.
Θεωρούμε επιβεβλημένο να τονίσουμε πως η συμμετοχή του κάθε μαθητή στις κινητοποιήσεις, θα είναι με την ευθύνη του κάθε γονέα. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ !