ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 27/09/2019 πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση και αντιμετώπιση των φλεγόντων ζητημάτων που αφορούν, για μια ακόμη χρονιά, τις μεταφορές, την ασφάλεια και την σίτιση των μαθητών.  Το ΔΣ του Συλλόγου ενημέρωσε για το σύνολο των ενεργειών στις οποίες έχει προβεί για την αντιμετώπιση της  κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώθηκε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενημερώθηκε από τους γονείς και από το Δεκαπεντεμελές Συμβούλιο των μαθητών για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Στους γονείς υπήρχε μια διάχυτη ανησυχία για το αν γίνονται από τη διεύθυνση του σχολείου και από τον Σύλλογο διδασκόντων οι κατάλληλες κινήσεις στην σωστή κατεύθυνση για να λυθούν τα προβλήματα του σχολείου ή αν υπάρχουν καθυστερήσεις που μας φέρνουν σε δυσχερή θέση. Συγκεκριμένα υπήρχαν πολλά ερωτήματα από γονείς που τα παιδιά τους πληρούν τις προϋποθέσεις δωρεάν μεταφοράς αλλά μέχρι σήμερα δεν την έχουν ή είναι προβληματική. Επίσης ερωτήματα τέθησαν για το γιατί ενώ τα υπόλοιπα καλλιτεχνικά σχολεία έχουν σχεδόν από την αρχή της σχολικής χρονιάς μεταφορές (έστω και με προβλήματα) εμείς δεν έχουμε ακόμα ούτε καν για όλους τους δικαιούχους. Υπήρξαν ακόμα ερωτήματα για το επίπεδο σπουδών της γενικής παιδείας (κενά κλπ.) αλλά και των ειδικοτήτων.
Τέλος ενημερώθηκε η Γ.Σ. για την αλληλογραφία που είχε το Δ.Σ. τόσο με τη Διεύθυνση του Σχολείου, όσο και με όλους τους αρμόδιους φορείς (Δήμο, Περιφέρεια), προκειμένου να:
α) ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την έγκαιρη έναρξη των δρομολογίων, δεδομένης της καθυστέρησης έναρξής τους
β) να ζητήσει τη συμπερίληψη του συνόλου των μαθητών του Σχολείου στο πρόγραμμα της δωρεάν μεταφοράς, η οποία αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατή με βάση τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. 50025/26- 9-2018 ΚΥΑ και στην διευκρινιστική εγκύκλιο με αρ. Πρωτ.53883/4-10-18.
Είναι γνωστό ότι οι αποφάσεις αυτές στερούν  για το τρέχον σχολικό έτος το δικαίωμα της δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς στο 1/3 των μαθητών που φοιτούν στο Καλλιτεχνικό σχολείο Περιστερίου, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα έτη καθώς οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου θα προαχθούν στην Α’ Λυκείου και θα βρεθούν αντιμέτωποι με το διευρυμένο όριο των 5 χιλιομέτρων. Σημειώνουμε ότι τα προβλεπόμενα όρια κάτω των οποίων δεν επιτρέπεται η μεταφορά σύμφωνα με την ΚΥΑ είναι εξαιρετικά υψηλά (όπως η απόσταση των 3 χιλιομέτρων την οποία πρέπει να καλύψει πεζός ο μαθητής του Γυμνασίου- δηλαδή συνολικά 6 χιλιόμετρα ημερησίως ενώ ο μαθητής του Λυκείου αντίστοιχα 10 χιλ.) Δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες και η μορφολογία της περιοχής, οι επικίνδυνες λεωφόροι και γραμμές τρένου, το βάρος και ο όγκος των μεταφερόμενων αντικειμένων, η γεωγραφική θέση του σχολείου και η έλλειψη συγκοινωνιακών μέσων. Η μετακίνηση μαθητών πεζή με διάβαση μεγάλων αρτηριών (π.χ. Κηφισός, Λ. Θηβών, Λ. Κωνσταντινουπόλεως) ή με ΜΜΜ, λαμβανομένης υπόψη και της μετεπιβίβασης και της απόστασης των στάσεων, δημιουργεί ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και υγείας των μαθητών.
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη διενέργεια:

1. Νέας συνάντησης με την Διευθύντρια κ. Σοφιάδου, προκειμένου το ΔΣ του συλλόγου:
• να  ενημερωθεί για τις ενέργειες του Σχολείου σχετικά με το ζήτημα της ασφάλειας των μαθητών που εξαιρούνται από τη μετακίνηση
• να την ενημερώσει για αναφορές από έχουν γίνει από γονείς σχετικά με δυσλειτουργίες των εγκεκριμένων δρομολογίων, για λάθη και παραλείψεις
• να ενημερωθεί για τα κενά σε εκπαιδευτικούς που δεν επιτρέπουν την πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος
• να ζητήσει εκ νέου τη λίστα των αναγκών του Σχολείου, η οποία δεν έχει δοθεί παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες, προκειμένου ο Σύλλογος να  διεκδικήσει την κάλυψη τους
• να θέσει το ζήτημα της επιτήρησης των χώρων του σχολείου εν γένει, και ιδιαίτερα κατά τις ώρες αποχώρησης των μαθητών

2. Συνάντηση του ΔΣ με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Περιφέρεια για τη διασφάλιση της ασφαλούς και χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς μεταφορά όλων των μαθητών του Καλλιτεχνικού σχολείου Περιστερίου - τόσο για το σχολικό έτος 2019-2020 όσο και για τα έτη 2020-2021, 2021-2022 κατά τα οποία ισχύουν οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί.

3. Διοργάνωση κινητοποίησης στην Περιφέρεια σε περίπτωση αρνητικής εισήγησής της ή σημαντικής καθυστέρησης στην επίλυσή του εξαιρετικά επείγοντος αυτού προβλήματος.

4. Ενεργειών δημοσιοποίησης του ζητήματος με κάθε πρόσφορο τρόπο

5. Των απαιτούμενων προς το Δήμο ενεργειών προκειμένου να αντιμετωπισθεί το ζήτημα της κακής ποιότητας των παρεχόμενων γευμάτων αλλά και της οδικής σήμανσης στον εξωτερικό χώρο του Σχολείου

Τέλος, η Γενική Συνέλευση επικαιροποίησε το πάγιο αίτημα της για:
- τροποποίηση της ΚΥΑ 50025/2018 και της διευκρινιστικής εγκύκλιου (αρ. Πρ.53883/4-10-18 σε ότι αφορά στα Καλλιτεχνικά σχολεία)
- την κατάργηση των χιλιομετρικών περιορισμών και τη
- την μεταφορά του ΣΥΝΟΛΟΥ των μαθητών

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                                      
Κρικλάνη Κατερίνα                                      

 Η Γ. Γραμματέας
 Καμαρινοπούλου Ελένη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ !