ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να συζητηθούν τα φλέγοντα προβλήματα του σχολείου και να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω δράση του Συλλόγου.
Πριν την έναρξη της διαδικασίας ζήτησε και πήρε το λόγο η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Σοφιάδου, η οποία ενημέρωσε για τα αιτήματα των μαθητών και για τους τρόπους αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών που δεν πραγματοποιήθηκαν εξαιτίας της κατάληψης. Συγκεκριμένα, η αναπλήρωση των ωρών θα γίνει με περικοπή των περιπάτων και των μονοήμερων εκδρομών  και με διεξαγωγή μαθημάτων  την ημέρα της  σχολικής γιορτής των Χριστουγέννων και της 25ης Μαρτίου.
Μετά την ενημέρωση η Διευθύντρια αποχώρησε. Κατά την σύσκεψη του Σχολικού Συμβουλίου με πρόταση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και την σύμφωνη γνώμη των εκπαιδευτικών εκδόθηκε ψήφισμα που αναδεικνύει το γεγονός ότι η νομοθεσία με απόλυτο και συγκεκριμένο τρόπο επιβάλλει την αναπλήρωση των μαθημάτων που δεν γίνονται κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων των μαθητών χωρίς να προβλέπει αντίστοιχα την αναπλήρωση των ωρών που χάνονται κάθε χρόνο από την έλλειψη διδασκόντων αλλά και χωρίς να  επιβάλλει την τήρηση όλων όσων προβλέπονται από τον ιδρυτικό νόμο του σχολείου.
Στη συνέχεια αντιπροσωπεία μαθητών, μελών του 15μελούς συμβουλίου, ζήτησε και πήρε το λόγο και ενημέρωσε τη Συνέλευση για τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, στις οποίες προέβησαν οι μαθητές τις ημέρες της κατάληψης (κατάθεση αιτημάτων στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Περιφέρεια και στον Δήμο, συναντήσεις με τους αρμόδιους για την έκθεση των προβλημάτων, παρουσίαση του προβλήματος στα ΜΜΜ). Οι μαθητές ζήτησαν την έμπρακτη συμπαράσταση των μελών του συλλόγου μας στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κατά την φοίτησή τους στο σχολείο.
Αφού εκλέχθηκε προεδρείο της Συνέλευσης, ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών του Συλλόγου αναφορικά τόσο με το ζήτημα της κατάληψης, των λόγων που οδήγησαν τους μαθητές σε αυτή την απόφαση, τα ζητήματα που ανέκυψαν, και κυρίως το ζήτημα της επιδείνωσης της λειτουργίας του σχολείου κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. Η πλειοψηφία των ομιλητών δήλωσε την υποστήριξη της στα αιτήματα των παιδιών και αναγνώρισε ότι λειτούργησαν σαν καμπανάκι αφύπνισης των γονιών προκειμένου συλλογικά να κινητοποιηθούν και να διεκδικήσουν μαζί με τα παιδιά τους το σχολείο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες τους χωρίς εκπτώσεις  και μειωμένες απαιτήσεις. Επίσης συζητήθηκαν και οι ενστάσεις ορισμένων γονέων σε σχέση με την μορφή κινητοποίησης που επέλεξαν οι μαθητές.
Μετά τη συζήτηση η Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του Σχολικού Συμβουλίου στο οποίο είχαν τεθεί τα προβλήματα που οι γονείς απέστειλαν στο Σύλλογο και τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης.
Συγκεκριμένα:
•  Ζητήματα ασφάλειας και εφημεριών: το σχολείο ενημέρωσε ότι παρότι γίνονται εφημερίες είναι δύσκολη η φύλαξη της πόρτας καθώς στο κτίριο βρίσκονται 5 σχολεία με διαφορετικά ωράρια λειτουργίας
•  Ακαταλληλότητα αιθουσών: ετέθη το πρόβλημα των ακατάλληλων σε εμβαδόν αιθουσών σε σχέση  με το πλήθος των μαθητών που υποδέχονται.
•   Ανυπαρξία εργαστηρίων για τις φυσικές επιστήμες
•  Παραχώρηση εργαστηρίου πληροφορικής πλήρως εξοπλισμένο (το υπάρχον δεν διαθέτει ίντερνετ και σύνδεση με το υπουργείο παιδείας προκειμένου να δοθούν τα θέματα για την διεξαγωγή των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων).
•  Προσέλευση λεωφορείων νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα το πρωί με αποτέλεσμα να προκύπτουν ζητήματα ασφάλειας των μαθητών.
•  Ζητήθηκε  να δίνεται καθημερινά λίστα των μεταφερόμενων μαθητών από τους οδηγούς στην διεύθυνση του σχολείου.
•  Εξοπλισμός σχολείου τόσο για τα γενικής όσο και τα μαθήματα ειδικοτήτων.
•  Προβλήματα χρηματοδότησης του σχολείου από τη σχολική επιτροπή
•  Αίτημα διαχωρισμού των μαθητών της θεωρητικής κατεύθυνσης  της β’ λυκείου σε δύο τμήματα λόγω ιδιαίτερων συνθηκών.
•  Προβλήματα επικοινωνίας με το σχολείο. θα οριστεί ημέρα επικοινωνίας με τους γονείς όταν θα προσέλθουν όλοι οι καθηγητές.
•  Συζητήθηκε το θέμα της εξωστρέφειας του σχολείου.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας τέθηκαν σε ψηφοφορία και υπερψηφίστηκαν οι ακόλουθες προτάσεις:
1.  Κινητοποίηση – διαμαρτυρία στην Περιφέρεια Αττικής, κατά την ημέρα συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς δεν έχει ακόμη συνεδριάσει η επιτροπή για την λήψη απόφασης εξαίρεσης του Καλλιτεχνικού Περιστερίου
2.  Διοργάνωση Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να δημοσιοποιηθούν τα προβλήματα του Σχολείου
3. Ενημέρωση αρμόδιων υπηρεσιών (Δήμο, Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Γραμματεία Πολιτικής προστασίας και Πυροσβεστική) για ζητήματα επικινδυνότητας του κτιρίου που προκύπτουν από την συγκέντρωση μεγαλύτερου αριθμού μαθητών από όσους είναι ικανό το κτίριο να φιλοξενήσει, καθώς και για το αν οι αίθουσες είναι κατάλληλες για το αριθμό των παιδιών που φιλοξενούν. Αίτημα προς τους αρμόδιους φορείς για πραγματογνωμοσύνη αναφορικά με την ασφάλεια του κτιρίου και προτάσεις για τη λήψη μέτρων προστασίας
4.Πρόταση για διεξαγωγή Συμβουλίου Σχολικής Κοινότητας προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συστέγαση τόσων σχολείων
5. Ενέργειες για την οργάνωση όλων των απαραίτητων εργαστήριων για την σωστή διδασκαλία του συνόλου των μαθημάτων.
6.Ενέργειες προς το Δήμο για τη διασφάλιση του απαιτούμενου εξοπλισμού για τα μαθήματα γενικής και ειδικοτήτων
7.Αίτημα προς την εταιρεία και την ΚΤΥΠ να αντιμετωπισθεί το οξυμένο πρόβλημα καθαριότητας και απολύμανσης των χώρων του σχολείου
8. Αποστολή ενημερωτικής επιστολής στους Γονείς και συλλογή υπογραφών προκειμένου, αν οι γονείς συμφωνούν, να προχωρήσουμε σε καταγγελία της σύμβασης σίτισης.
9.Συμβολική διακοπή της οδού Λευκωσίας μισή ώρα το πρωί κατά την προσέλευση των μαθητών για 2-3 ημέρες με στόχο την ενεργοποίηση της δημοτικής αρχής ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αποφευχθούν ατυχήματα.

Την Παρασκευή 13/12 ενημερωθήκαμε ότι την Τετάρτη 18/12/19 θα συνεδριάσει η επιτροπή της Περιφέρειας προκειμένου να αποφασίσει την εξαίρεση ή μη του Σχολείου μας από τους χιλιομετρικούς περιορισμούς που θέτει η ΚΥΑ. Παραμένουμε σε εγρήγορση και παρακολουθούμε τις εξελίξεις προκειμένου να οργανώσουμε τις όποιες ενέργειες χρειαστούν.

Η πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης                         Η Γραμματέας της Γενικής Συνέλευσης
                Διαμάντη Τιτίνα                                                                Γιαννίση Έφη

Η Πρόεδρος του Συλλόγου                                        Η  Γ. Γραμματέας του Συλλόγου                   
       Κρικλάνη Κατερίνα                                                         Παπαπέτρου Ράνια   

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ !