ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΗ, ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΧΤΕΣ

 

Επειδή η επιβεβαίωση 4 κρουσμάτων COVID19 στο σχολείο μας, εντός χρονικού  διαστήματος 5 μόλις ημερών, συνιστά, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, περίπτωση συρροής κρουσμάτων σε σχολική μονάδα, (στην οποία σημειωτέον επιβεβαιώθηκαν δύο ακόμα κρούσματα στα συστεγαζόμενα σχολεία) και εκθέτοντας τις ιδιαιτερότητες του σχολείου μας (κοινά εργαστήρια, κοινές αίθουσες, κοινοί χώροι, κοινοί καθηγητές και κοινά σχολικά λεωφορεία μεταξύ μαθητών γυμνασίου και λυκείου), απευθύναμε προς την διεύθυνση του σχολείου μας και τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας αίτημα για την αναστολή λειτουργίας του σχολείου (Γυμνασίου με Λυκειακές ταξεις) για 14 ημέρες.
Επίσης θέσαμε υπόψη τους, ως προς το θέμα της προσμέτρησης των απουσιών, ότι αρκετοί μαθητές συνοικούν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες γεγονός που πέραν των πρακτικών ζητημάτων προκαλεί και ψυχική επιβάρυνση στους μαθητές.
Όμως ως γονείς είμαστε προβληματισμένοι και ανήσυχοι, διότι μετά το πέρας των 14 ημερών εάν οι συνθήκες στο περιβάλλον του σχολείου παραμένουν ως έχουν, ενώ η πανδημία σύμφωνα με τους ειδικούς θα καλπάζει για τους χειμερινούς μήνες, ποια θα είναι η συνέχεια; Θα ξεκινά η εκπαιδευτική διαδικασία για λίγες μέρες μέχρι να εμφανιστεί το νέο κρούσμα (που σημειωτέον θα είναι κάποιο από τα παιδιά μας και όχι ένας απρόσωπος αριθμός), και μετά με την ίδια αγωνία θα περιμένουμε το κλείσιμο του σχολείου;
Είναι απαραίτητο να παρθούν ΤΩΡΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προλάβουμε τα χειρότερα. Δεν χωρά άλλη αναβολή.
Για πολλοστή φορά θα δηλώσουμε ότι η υγεία των παιδιών μας και των οικογενειών μας είναι αδιαπραγμάτευτη.
Ζητάμε:
1) να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, έχουμε ήδη κάνει προτάσεις για αναδιακατανομή αιθουσών, τροποποίηση των τμημάτων με βάση τις ειδικότητες.
2) Να καλυφθούν όλα τα κενά.
3)Να καθαρίζονται επιμελώς όλοι οι χώροι του σχολείου καθ' όλη την διάρκεια του σχολικού προγράμματος. Να προσληφθεί το απαιτούμενο προσωπικό.
4) Να γίνονται τακτικές απολυμάνσεις.
5)Να στελεχωθεί το ιατρείο του σχολείου με νοσηλευτή και να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι καθ όλη την διάρκεια του έτους. Στο κτιριακό συγκρότημα φοιτούν περί τους 900 μαθητές απ’ όλη την Δυτική Αττική.
6) Σε περίπτωση επιβεβαίωσης κρούσματος να γίνονται αξιόπιστα δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές και τους εργαζομένους των συστεγαζόμενων σχολείων
7) Να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται σχολαστικά τα μέσα μεταφοράς των μαθητών

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ !