ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 


Αγαπητά μέλη μας, σας ενημερώνουμε ότι στις 11/12 στείλαμε στη διεύθυνση του σχολείου έγγραφο με ερωτήσεις για ζητήματα τα οποία βρίσκονταν σε εξέλιξη, πριν το κλείσιμο του σχολείου μας. Στις 20/12 λάβαμε τις απαντήσεις. Σας παραθέτουμε και τα δύο:

EΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Περιστέρι, 11/12/2020 Αρ. Πρωτ.: 89
Προς
• κα Σοφιάδου Κωνσταντίνα, Διευθύντρια Καλλιτεχνικού Περιστερίου
• Σύλλογο διδασκόντων Καλ. Περιστερίου

Αγαπητή κα Σοφιάδου, κ.κ καθηγητές
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να είστε υγιείς και με δύναμη και υπομονή να διανύετε αυτή την δύ-
σκολη περίοδο.
Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τα ακόλουθα θέματα, τα οποία βρίσκονταν σε εξέλιξη, πριν το κλείσιμο του σχολείου μας:
Α) Ποιο είναι το ποσοστό των μαθητών του σχολείου μας που δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στην τηλεκπαίδευση λόγω έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής ή άλλου προβλήματος, εάν έχουν παραληφθεί από το σχολείο ηλεκτρονικά μέσα και τον αριθμό αυτών, καθώς και εάν έχουν παραδοθεί σε δικαιούχους μαθητές και με ποιες προϋποθέσεις.
Β) Εάν υπήρξε απάντηση από την ΚΤΥΠ ή κάποια αλλαγή στα συνεργεία καθαριότητας για την οποία έχετε ενημερωθεί, σε συνέχεια του με Αρ. Πρωτ. 84 εγγράφου, που αποστείλαμε σε σας, με κοινοποίηση προς τον κ. Παυλάκη στις 27/10/2020 και αφορά το θέμα της καθαριότητας των χώρων του σχολείου.
Γ) Εάν υπάρχει κάποια ανταπόκριση στο αίτημά μας για διερεύνηση ύπαρξης μεγαλύτερων αιθουσών προς αποφυγή συνωστισμού των μαθητών, ή για διαχωρισμό των τμημάτων με βάση την ειδικότητα, ή αν έχει εξετασθεί άλλος τρόπος, που να οδηγεί σε μικρότερα αριθμητικά τμήματα.
Δ) Εάν έχετε κάποια ενημέρωση σχετικά με τα νέα δρομολόγια σχολικών που έχει αιτηθεί το σχολείο.
Ε) Εάν έχουν παρουσιαστεί οι καθηγητές των ειδικοτήτων χορού και κινηματογράφου. Επίσης υπάρχουν μαθήματα που δεν γίνονται γιατί καθηγητές είναι σε άδεια. Ποια είναι η πρόβλεψη για την αναπλήρωση.
Τέλος, προκειμένου να διευκολυνθεί η επαφή μας με τους γονείς κατά το διάστημα που τα σχολεία παραμένουν κλειστά, παρακαλούμε να παρέχετε στο ΔΣ του συλλόγου μας τα στοιχεία επικοινωνίας τους, για ενημερώσεις του Συλλόγου και την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας. Επισυνάπτουμε σχετικά έγγραφα.

Με εκτίμηση
Κατερίνα Κρικλάνη, Πρόεδρος
Παπαπέτρου Ράνια, Γραμματέας



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού 
Σχολείου Περιστερίου

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου, σε συνέχεια της επιστολής σας με αρ. πρ. 89/11-12-20 σας  ενημερώνουμε για τα ακόλουθα ανά ερώτημα το οποίο θέσατε:
1)i. Πλήρη έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής δήλωσαν αναλογικά μαθητές. Ωστόσο, τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης συνδέονται με  επιμέρους προβλήματα, όπως ο περιφερειακός εξοπλισμός, η ισχύς του  δικτύου, ο αριθμός ανά οικογένεια των ατόμων, τα οποία επιβάλλεται να  χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.
ii. Το σχολείο παρέδωσε σε δικαιούχους τα 6 tablets που  παρέλαβε, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις τις οποίες θέτει η σχετική  εγκύκλιος, στο μέτρο της δυνατής διασταύρωσης στοιχείων.
2) Ουδεμία απάντηση υπήρξε από την ΚΤΥΠ ή την ΑΤΕΣΕ για το θέμα  της καθαριότητας των χώρων.
3) Δεν υπάρχουν μεγαλύτερες αίθουσες από τις ήδη  χρησιμοποιούμενες στο σχολικό κτίριο. Σημειώνεται ότι ήδη από την  πρώτη ημέρα του σχολικού έτους μετακινήθηκαν δύο από τα εργαστήριά μας  ώστε να χρησιμοποιηθούν οι αίθουσές τους για την καθημερινή  διδασκαλία. Προηγήθηκε γραπτό αίτημά μας από τον Ιούλιο προς τη Δ.Δ.Ε.  για να παραχωρηθούν 2 (μικρές, ελλείψει άλλων) αίθουσες του 1ου ΕΠΑ.Λ.  στο Καλλιτεχνικό Σχολείο. Το συστεγαζόμενο σχολείο επικαλέσθηκε τη  χρήση τους και αρνήθηκε να τις παραχωρήσει.
 Όσον αφορά στο χωρισμό των τμημάτων, το ζήτημα δεν επιλύεται  διακεκριμένα από κάθε σχολείο, αλλά απαιτείται νομοθετική ρύθμιση. Τα  σχολεία υποχρεωτικά ακολουθούν τη νομοθεσία.
  4) Σύμφωνα με την απάντηση την οποία μας απέστειλε έπειτα από  γραπτή ερώτησή μας η Περιφέρεια Αττικής  "δημιουργήθηκαν 2 νέα  δρομολόγια ένα από Αιγάλεω και ένα από Άνω Λιόσια για την εξυπηρέτηση  των μαθητών που δεν μπορούσαν να ενταχθούν στα υπάρχοντα δρομολόγια  και διαβιβάστηκαν ήδη στην Δ/νση Οικονομικών για να συμπεριληφθούν στο 
νέο διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών".
Επιπλέον, σας ενημερώνουμε για τη σύσταση επιτροπής, η οποία  εκ νέου θα εξετάσει το αίτημα του Σχολείου για την εξαίρεση των  μαθητών, των εισαχθέντων με τις εισαγωγικές και τις κατατακτήριες  εξετάσεις σχ. έτ. 2020-21, από την ΚΥΑ 50025/ 2018, καθώς η εξαίρεση 
περιλαμβάνει μόνο τους μαθητές, οι οποίοι είχαν εισαχθεί ως το  Σεπτέμβριο του 2019.
 5) i.Η διαδικασία πρόσληψης των ειδικοτήτων χορού και  κινηματογράφου έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες μας, από το  Ι.Ε.Π. και αναμένεται η αποστολή του καταλόγου των εκπαιδευτικών στις  κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
ii. Σχετικά με το διδακτικό αντικείμενο των Μαθηματικών έχουν  γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς του σχολείου.

Με εκτίμηση,
η Δ/ντρια
Δρ Κωνσταντίνα Σοφιάδου
 
Υ.Γ. 1. Οι κατάλογοι με τα στοιχεία των γονέων θα σας διαβιβαστούν 
κατά τον τρόπο που σας περιέγραψα σε προηγούμενο mail.
Υ.Γ. 2 Σε περίπτωση δημοσίευσης της απάντησής μας, υπενθυμίζουμε ότι η 
δεοντολογία επιβάλλει την αυτούσια προβολή.
    Κ. Σ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ !