ΥΠΟΜΝΗΜΑ Π.Ε.Γ.Μ.Κ.Σ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ - ΕΥΧΕΣ

 

Με τις θερμότερες ευχές μας 
για Χαρούμενες Γιορτές 
και ευτυχισμένο, δημιουργικό και γεμάτο υγεία Νέο Έτος,
Το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Ffb.watch%2F2xTVHBu02S%2F%3Ffbclid%3DIwAR34ggn7ULOCKi7zYbP3Q3st7ajKxVXljbVZr35EWfJ4OIRd36J85I0cG0A&h=AT2bQPn5x6TeG9Q1xfyrcQXJKvsgZO2nH5-1N7jspOABoKmhSbTTOqXGQ79OG20G8frZChlr2XfHK0Msi3hz5yswQyAVE1OWVSeJWNxKYwwzYibJy6EwXTnUPQ-LnBkxTYs

 

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

www.mousikart.gr

Αθήνα, 23/12/2020

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΣ

Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως

Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Σοφία Ζαχαράκη

Θέμα: Υπόμνημα σχετικά με το ζήτημα της πρόσληψης ωρομίσθιου προσωπικού, εξειδικευμένου στα μαθήματα των κατευθύνσεων Θεάτρου - Κινηματογράφου και Χορού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, για το σχολικό έτος 2020-2021.

Με το παρόν υπόμνημα η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων υπενθυμίζει το μείζον ζήτημα της στελέχωσης των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό. Λίγο πριν τη λήξη του ημερολογιακού έτους αλλά και του πρώτου τετραμήνου στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα εκπαιδευτικά κενά στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία -χωρίς να συνυπολογίσουμε τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης αλλά και αυτές που προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίας- εξακολουθούν να υφίστανται τόσο σε αντικείμενα γενικής παιδείας όσο και σε ειδικότητες οι οποίες διδάσκονται στα σχολεία μας.

Η πρόσληψη εκπαιδευτικών για την διδασκαλία των μαθημάτων του θεάτρου, του χορού και του κινηματογράφου στα καλλιτεχνικά σχολεία γίνεται από την ίδρυσή τους με χαρακτηριστική καθυστέρηση με αποτέλεσμα η διδασκαλία των αντικειμένων του χορού, του θεάτρου και του κινηματογράφου να ξεκινά τρεις ή και τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους. Για το σχολικό έτος 2020-2021 η διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτικών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Η προκήρυξη για την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού βγήκε με ημερομηνία 22/09/2020 και με προθεσμία υποβολής αιτήσεων την 29η/9/2020. Οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών αναρτήθηκαν με ένα μήνα καθυστέρηση (16/11/2020) για να ανακοινωθούν νέοι, διορθωμένοι, στις 18/9/2020. Η προθεσμία των ενστάσεων έληγε στις 23/11/2020.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για το γεγονός πως ένα μήνα μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων δεν έχουν ακόμα έρθει καθηγητές χορού, θεάτρου και κινηματογράφου στα σχολεία μας. Κενά σε μουσικά μαθήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και στα μουσικά σχολεία με αποτέλεσμα ατομικά μαθήματα να μετατρέπονται σε ομαδικά. Θεωρούμε απαράδεκτη την πρακτική της κάλυψης των αναγκών των σχολείων μας, είτε αυτές αφορούν τα αντικείμενα της καλλιτεχνικής παιδείας είτε της γενικής, με την πρακτική της πρόσληψης ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μάλιστα με χαρακτηριστική καθυστέρηση. Εκφράζουμε, επίσης, την έντονη δυσαρέσκειά μας τόσο για τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών εν μέσω πανδημίας, όσο και για την ανισότιμα παρεχόμενη τηλεκπαίδευση χωρίς να έχει προηγηθεί αναπροσαρμογή της διδασκόμενης και της εξεταστέας ύλης και οργάνωσή της ώστε να είναι προσπελάσιμη από το σύνολο των μαθητών. Διαμαρτυρόμαστε, τέλος, για την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων από το τρέχον σχολικό έτος αλλά και για την αλλαγή του τρόπου πρόσβασης των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέτρα τα οποία εντείνουν την ανισότητα στον τρόπο με τον οποίο παρέχεται η δημόσια εκπαίδευση.

Για το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων

            Η Πρόεδρος                                                             Η Γραμματέας

       Χρονοπούλου Άννα                                                    Θεοδοσίου Ελένη


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ !