ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Aγαπητοί γονείς ευχόμαστε να είστε όλοι καλά και και να αντιμετωπίζετε με δύναμη και αισιοδοξία την πρωτόγνωρη τούτη κατάσταση.
Το άνοιγμα των λυκείων κατά την κορύφωση της πανδημίας επαναφέρει στο πολλαπλάσιο τους προβληματισμούς και την αγωνία μας για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου.
Παρόλες τις μέχρι τώρα προσπάθειες μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών να ληφθούν υπόψιν από τους αρμόδιους οι προτάσεις και οι υποδείξεις ώστε να τηρηθούν αποτελεσματικότερα πρωτόκολλα απέναντι στην υγειονομική κρίση, τα λύκεια ξεκινούν εκ νέου με το ίδιο υγειονομικό τρίπτυχο ΜΑΣΚΑ- ΑΠΟΣΤΑΣΗ- ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ που δοκιμάστηκε και απέτυχε.
Τα αυξημένα κρούσματα τον Οκτώβριο οδηγησαν στην μακρόχρονη διακοπή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην «λύση» της εξ αποστάσεως με τις άμεσες και μακροχρόνιες συνέπειες που βιώσαμε τα παιδιά μας και εμείς.
Το μόνο νέο όπλο που προτάσσεται αυτή την φορά είναι η αυτοδιάγνωση με την αμφισβητούμενη μέθοδο των σελφ τεστ.
Πέραν των ερωτημάτων που προκύπτουν για την αξιοπιστία τους και την χρησιμότητά τους επιδημιολογικά, προβληματιζόμαστε έντονα για το ασφαλές της διαδικασίας από μη ειδικευμένους χρήστες και επιβαρυνόμαστε αναίτια με το φορτίο τόσο της δειγματοληψίας όσο και της ευθύνης του αποτελέσματος και της καταγραφής του.
Ως γονείς αγωνιούμε για το αν υπάρξει μέριμνα για την ψυχοσυναισθηματική στήριξη κατά την επανένταξη των παιδιών μας μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αγωνιούμε για το πως θα διαμορφωθεί το διδακτικό πρόγραμμα ώστε να καλυφθούν τα κενά που έχουν προκύψει και να μην αποτελέσουν τροχοπέδη για την επόμενη χρονιά.Γνωρίζοντας μάλιστα ότι δεν προβλέπεται καμία ελάφρυνση αντιθέτως νομοθετούνται και νέες δοκιμασίες.
Αγωνιούμε για τα παιδιά μας της Γ' λυκείου που πάνω στο υπάρχον γνωστικό και ψυχολογικό φορτίο λόγω των πανελληνίων εξετάσεων προστίθεται και το άγχος για την υγεία τους και την υγεία των αγαπημένων τους.
Αγωνιούμε γιατί αυτά τα παιδιά έχουν να αναμετρηθούν και με τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην ανώτερη βαθμίδα, επιλογή που κατά την δεδομένη χρονική στιγμή είναι επιζήμια και επιβαρυντική.
Θεωρούμε αναγκαίο και επιβεβλημένο έστω και αυτή την τελευταία στιγμή να ακουστούμε και δρομολογηθούν οι διαδικασίες εκείνες που θα προστατεύσουν και θα στηρίξουν τα παιδιά μας στην πρωτόγνωρη τούτη κατάσταση:
• Αραίωση των μαθητών ανα τμήμα με κάθε τρόπο.
• Ενίσχυση των συνεργείων καθαρισμού με έκτακτο προσωπικό. Από τα Χριστούγεννα, μετά από αίτημά μας, έχουν προστεθεί στο συνεργείο δύο εργαζόμενες στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Περιστερίου. Δεν έχουμε όμως καμία ανταπόκριση από την ΚΤΥΠ στο θέμα αυτό).
• Ελεγχος της καθαριότητας και της τήρησης των πρωτοκολλων υγιεινής κατά την διαδικασία μεταφοράς των μαθητών.
• Εξειδικευμένο προσωπικό για συχνούς και επαναλαμβανόμενους δειγματοληπτικούς ελέγχους στο χώρο του σχολείου με βάση και τις ιδιαιτερότητες της συστέγασης. Άμεση σύνδεση με την πρωτ. Φροντίδα υγείας.
• Επαγγελματική ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των παιδιών μας στο χώρο του σχολείου που να καλύπτει όλους τους αιτούντες.
• Εξορθολογισμό και αναπροσαρμογή της ύλης καθως και ενισχυτική διδασκαλία για την κάλυψη των κενών.
• Να μην ισχύσουν οι αλλαγές για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
• Να υπάρξει μέριμνα για τις απουσίες κατά την διάρκεια της τηλεκπαιδευσης.
Κρικλάνη Κατερίνα Παπαπέτρου Ράνια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ !