Κείμενο του νέου ΔΣ του Συλλόγου


    

 

                                                                              Περιστέρι,  19 Δεκεμβρίου 2022

 

 

 

 

 

 

Προς τα μέλη του Συλλόγου

 

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,

 

Στις 10, 11 και 12 Δεκέμβρη 2022 διεξήχθησαν οι εκλογές του Συλλόγου για την ανάδειξη του νέου ΔΣ και των εκπροσώπων μας στην Ένωση Συλλόγων του Δήμου Περιστερίου και της Πανελλήνιας Ένωσης Καλλιτεχνικών και Μουσικών Σχολείων.

Ευχαριστούμε τους 146 Γονείς και Κηδεμόνες που συμμετείχαν στις εκλογές – σε μια πολύ δύσκολη κοινωνική συγκυρία για όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους – γεγονός που  προσφέρει την δυνατότητα στους νεοεκλεγέντες εκπροσώπους μας να συμμετέχουν στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις του γονεϊκού κινήματος αλλά και στα θεσμοθετημένα όργανα του κράτους.

Ευχαριστούμε επίσης τα τρία μέλη της εφορευτικής επιτροπής Δέσποινα Κουτσούμπα (Γ Λυκ.), Ιακωβίνα Νομικού (Α Γυμ., Γ Λυκ.), Αθανάσιο Ψώνη (Α Λυκ.) για την συμβολή τους στην άψογη εκλογική διαδικασία.

Το Σάββατο 17/12/22 μετά από πρόσκληση του πλειοψήσαντα Πάνου Μωραΐτη έγινε η συγκρότηση του νέου Δ.Σ ως εξής:

Πρόεδρος: Διονύσης Αμπάτης (dabatis@gmail.com, 6937547624)

Αντιπρόεδρος: Πάνος Μωραΐτης (pmwraitis@gmail.com, 6945959666)

Γεν. Γραμματέας: Εύη Κάνδηλα (evikandila15@gmail.com 6937554879)

B’ Γραμματέας: Εύα Παπαδημητρίου (evapapadimitriou@yahoo.com, 6974963774)

Ταμίας: Ρούλα Δάμου (damouroula@gmail.com 6980974129)

B’ Ταμίας: Δημήτρης Φλώκος (flokosstilvosis@gmail.com, 6972279519)

Υπεύθ. Δημ. Σχέσεων: Γιώργος Παραδείσης (gparadi@gmail.com, 6977482326)

 

 

Παραθέτουμε εδώ κι ένα πίνακα με κάποια πιο ειδικά στατιστικά από τις εκλογές που νομίζουμε ότι έχουν ενδιαφέρον.

 

 

 

Τάξη

Γονείς & Κηδεμόνες

Συμμετοχή/Σύνολο (%)

Γονείς & Κηδεμόνες

Γυναίκες / Άντρες

Μαθητές

εκπροσώπηση/Σύνολο (%)

Α Γυμνασίου

27 / 100 (27%)

21 / 6

23 / 50 (46%)

Β Γυμνασίου

23 / 90 (26%)

15 / 8

19 / 45 (42%)

Γ Γυμνασίου

25 / 130 (19%)

16 / 9

23 / 65 (35%)

Α Λυκείου

23 / 130 (18%)

13 / 10

19 / 65 (29%)

Β Λυκείου

27 / 140 (19%)

19 / 8

24 / 70 (34%)

Γ Λυκείου

21 / 114 (18%)

12 / 9

18 / 57 (32%)

 

Πρωταρχικός στόχος και του νέου Δ.Σ του Συλλόγου θα είναι η όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική συμβολή μας στην υπεράσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος των παιδιών του σχολείου μας και των παιδιών όλων των σχολείων στην πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη και ουσιαστική γενική και καλλιτεχνική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Χωρίς κοινωνικές, φυλετικές, εθνοτικές, θρησκευτικές, ή έμφυλες διακρίσεις και διαχωρισμούς και με τρόπους που  θα διασφαλίζεται η φυσική και ψυχική τους υγεία.

Αλλά και να συμβάλλουμε για να καλλιεργηθούν ανάμεσά τους η αλληλεγγύη και η συναδελφικότητα, η συνεργασία και η ανεκτικότητα στην διαφορετική άποψη ή αντίληψη, η διαλογική αντιμετώπιση διαφορών και διαφωνιών, ο σεβασμός στον καθημερινό και δύσκολο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι καθηγητές τους, η μεγάλης βαρύτητας που θα έχει για την ζωή τους η έννοια της συλλογικής προσπάθειας και διεκδίκησης. Άλλωστε οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του σχολείου μας γνωρίζουν σήμερα, από την ίδια την εμπειρία τους, ότι πολλά από αυτά που έχει κερδίσει ο Σύλλογος των γονιών τους για την επαρκέστερη και πιο ασφαλή εκπαίδευσή τους τα έχει καταφέρει μόνο με επίμονη και αποφασιστική συλλογική πάλη.

Στόχος μας είναι ακόμα το σχολείο μας να γίνει ένας χώρος συνάντησης και για εμάς, τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών. Χώρος συζήτησης, αυτομόρφωσης και δράσεων, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχαν και συνεχίζουν να έχουν τα παιδιά μας, σε συνεργασία πάντα με την Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων. Η σημαντική συμμετοχή που είχε η τελευταία εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώσαμε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων με θέμα «Βία και κακοποίηση παιδιών-Αίτια και Λύσεις» δείχνει την μεγάλη διάθεση που υπάρχει στον γονεϊκό κόσμο να διαθέσει μέρος από τον πολύτιμο και πολλές φορές ανεπαρκή ελεύθερο χρόνο του για να ενημερωθεί με αξιόπιστο και οργανωμένο τρόπο για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην φυσική και ψυχική υγεία αλλά και την μόρφωση των παιδιών του.

 

Σ’αυτήν την πορεία θέλουμε να συνεχίσουμε.

Είναι όμως προφανές ότι για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι χρειάζεται να είναι μαζική η συμμετοχή των μελών του Συλλόγου. Η συμμετοχή κάθε μιάς και κάθε ενός από εμάς στις δράσεις του Συλλόγου είναι απαραίτητη και πολύτιμη.

Για αυτό καλούμε όλους τους γονείς/κηδεμόνες που δεν το έχουν κάνει ακόμα να εγγραφούν στον Σύλλογο και να συμβάλλουν ενεργά στις δράσεις του.

Τέλος, με την ευκαιρία των γιορτών που έρχονται, θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους σας από καρδιάς Χρόνια Πολλά και ας είναι το νέο έτος μια χρονιά Ειρήνης και συνεργασίας χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση για όλους τους Λαούς του Κόσμου.

 

το νέο Δ.Σ του

 Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ !