ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 10.00πμ , μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας θα συναντηθούν με τον κ. Θεοδωράκο Αναστάσιο, Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Περιστερίου. Πρόκειται να επιδοθεί η παρακάτω επιστολή :


                                                   
  Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή                                                                         
Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Περιστερίου                                                                                                                                    Προς
                                                                                                                   Το Δήμαρχο Περιστερίου

                                                                                                                Τον Αντιδήμαρχο Παιδείας.
Θέμα: “Κατάθεση αιτημάτων αναφορικά με τη σίτιση των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου    Περιστερίου καθώς και η δημιουργία δαπέδου για την αίθουσα χορού”.


Κύριε Δήμαρχε,

Ως προσωρινή διοικούσα Επιτροπή του καλλιτεχνικού Γυμνασίου Περιστερίου, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για δύο σοβαρότατα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα, παρότι έχουμε ήδη διανύσει το μέσον της σχολικής χρονιάς και τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων σας.
Το  πρώτο ζήτημα αφορά τη σίτιση των μαθητών, ζήτημα με ιδιαίτερη σημασία, αφού οι μαθητές που φοιτούν σε ένα ειδικού τύπου σχολείου όπως το καλλιτεχνικό, τόσο λόγω των επιπλέον ωρών διδασκαλίας για τα ειδικά μαθήματα, όσο και λόγω των πρόσθετων ωρών που απαιτούνται για τη μετακίνησή τους, έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά μας να βρίσκονται εκτός κατοικίας ,μόνο για τη φοίτησή τους στο σχολείο, κατά μέσο όρο εννέα ώρες ημερησίως.
Σε αυτή την κατεύθυνση, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σίτιση των μαθητών, αφού όπως έχουμε ήδη ενημερωθεί από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου στις 17/1/18, ο δήμος δεν είχε προβεί σε καμία ενέργεια μέχρι τότε.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά τη δημιουργία κατάλληλα διαμορφωμένου  δαπέδου στην αίθουσα χορού, ώστε να πληρούνται όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για την ασφαλή φοίτηση των μαθητών. Το αίτημα αυτό έχει επείγοντα χαρακτήρα για εμάς, λόγω των  επαναλαμβανόμενων  ατυχημάτων που έχουν υποστεί μαθητές, ως αποτέλεσμα της παντελούς ακαταλληλότητας της εν λόγω αίθουσας. Επιπρόσθετα αρκετοί μαθητές αναγκάστηκαν να διακόψουν τη φοίτησή τους με ορατό τον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας του εν λόγω τμήματος, αν δεν ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες.
 Αξιοποιώντας το έμπρακτο παράδειγμα του δήμου Κερατσινίου, όπου με ιδία έξοδα ,ανέλαβε ο δήμος την κατασκευή του δαπέδου της αίθουσας χορού στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κερατσινίου, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε με αντίστοιχο τρόπο να συμβάλλεται στη επίλυση του αιτήματός μας.

Ευελπιστούμε πως θα ανταποκριθείτε με στάση ευθύνης ,στα αιτήματα που σας καταθέσαμε, αποδεικνύοντας έμπρακτα το χαρακτηρισμό που ως δημοτική αρχή έχετε κατ΄επανάληψη  χρησιμοποιήσει για το εν λόγω σχολείο ως “στολίδι στο δήμο μας”.


Με εκτίμηση


Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Περιστερίου.

Αγαπητοί γονείς,

Την Τετάρτη 13/12 συναντήσαμε τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης, κ. Αλεξόπουλο Αθανάσιο. Συζητήσαμε τα τρέχοντα ζητήματα του σχολείου και ενημερώσαμε για την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Μας ενημέρωσε για την σίτιση των παιδιών μας και μας εξήγησε ότι η παρούσα κατάσταση οφείλεται σε κωλυσιεργία του Δήμου, ο οποίος δεν έχει προωθήσει ακόμη τα έγγραφα που απαιτούνται στο Υπουργείο Εσωτερικών. Τέλος, για τις αίθουσες χορού συμφωνήσαμε να κάνουμε ένα ραντεβού με την Πρόεδρο της ΚΤΥΠ στο οποίο θα έρθει ο ίδιος, καθώς και ο κύριος Θεοδωράκος από τον Δήμο και η Διευθύντρια του σχολείου, το οποίο και ζητήσαμε εγγράφως από την ΚΤΥΠ.

Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, με πρωτοβουλία της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των γονέων και κηδεμόνων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Αγγελινά, συνεργάτη του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα κ. Τζόκα, αφού ο ίδιος απουσίαζε.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν αρκετοί γονείς, οι οποίοι συνέβαλλαν καθοριστικά με τις παρεμβάσεις τους.
Σχετικά με το πρώτο ζήτημα που τέθηκε, αναφορικά με τη μετακίνηση των παιδιών μας, ο κ. Αγγελινάς δεσμεύτηκε πως μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα μπει σε ισχύ και το 4ο δρομολόγιο, αφού έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης.
Ενώ σχετικά με το ζήτημα της τροποποίησης των ήδη υπαρχόντων δρομολογίων, ώστε αυτά να εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες μετακίνησης των μαθητών, χωρίς να υπάρχουν φαινόμενα, όπου μαθητές να χρειάζεται να διανύουν καθημερινά αποστάσεις ακόμη και 2χλμ, για την επιβίβαση και αποβίβασή τους στο σχολικό λεωφορείο, ενημέρωσε πως ήδη έχει περάσει από οικονομική επιτροπή και μέσα στον Ιανουάριο τα δρομολόγια θα διευρυνθούν.

Το δεύτερο αίτημα που τέθηκε, αφορούσε  τη διαμόρφωση της αίθουσας χορού, ώστε να πληρούνται όλοι οι ασφαλείς και  αναγκαίοι  όροι που απαιτούνται για τη διδασκαλία των παιδιών μας.
Ο κ. Αγγελινάς απάντησε πως η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα στο εν λόγω ζήτημα, καθώς επίσης ότι το ζήτημα αυτό,αφορά την ΚΤΥΠ και την Επιτροπή Παιδείας.

Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι της  Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, ζητήσαμε με την ευθύνη της Περιφέρειας, να οριστεί κοινή συνάντηση, μεταξύ εκπροσώπων της ΚΤΥΠ, του Δήμου και της Περιφέρειας, στην οποία θα συμμετέχει και το θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί τους γονείς.
 Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία  με τον Αντιπεριφερειάρχη προκειμένου να οριστεί η εν λόγω συνάντηση.


Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση από πλευράς μας, πως ο Σύλλογος θα επαγρυπνεί για την υλοποίηση των αιτημάτων που κατατέθηκαν και με δεδομένο ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι εκρηκτική τόσο για τους γονείς αλλά κυρίως για τα παιδιά μας, θα είμαστε σε ετοιμότητα να επανέλθουμε δυναμικά την επόμενη φορά.

Με εκτίμηση,

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

Έπειτα από τη συγκέντρωση των Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, αποφασίστηκε ομόφωνα να οργανωθεί παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 8.30 π.μ., έξω από την Αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα Αθηνών για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Περιστερίου. Η διεύθυνση της Αντιπεριφέρειας είναι Τρώων 1 & Χαλκίδος, Περιστέρι.


Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ !