ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Μία πρώτη «μουσική» απάντηση στο άρθρο 40 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που οδηγεί στην υποβάθμιση των μουσικών και καλλιτεχνικών σπουδών έδωσαν οι μαθητές Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Αττικής, που πραγματοποίησαν μία ιδιαίτερα μαζική και δυναμική συγκέντρωση το πρωί της Δευτέρας στην πλατεία Συντάγματος.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν μαθητές από σχολεία όλης της Αττικής, ενώ στο πλευρό τους διαδήλωσαν οι γονείς και οι καθηγητές τους. Με τη γλώσσα της μουσικής, που τόσο καλά γνωρίζουν, και συνοδεία έγχορδων, πνευστών και κρουστών οργάνων, οι μαθητές διατράνωσαν μελωδικά την απαίτησή τους να παρθεί πίσω η πρόταση του υπουργείου, που όπως σημειώνουν μετατρέπει τη Μουσική και Καλλιτεχνικη Εκπαίδευση σε απλή ενθάρρυνση, ενώ επιπλέον καταργείται το αναλυτικό πρόγραμμα για τα μαθήματα Αισθητικής Παιδείας.

Στο στόχαστρο των συνθημάτων βρέθηκε η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, με τους μαθητές να φωνάζουν «Τσίπρα - Γαβρόγλου ακούστε το καλά, οι μαθητές στους δρόμους ακόμα μια φορά», ενώ ξεκάθαρο ήταν και το μήνυμα που έστειλαν με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά».

Οι μαθητές τόνισαν ότι η σημερινή συγκέντρωση ήταν τα «προεόρτια» της ακόμη πιο μαζικής κινητοποίησης που προγραμματίζουν για αύριο Τρίτη 4 Δεκέμβρη, στις 10.00 π.μ. επίσης στην πλατεία Συντάγματος.

Πηγη: https://m.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/175674/sygkentrosi-sto-syntagma-enantia-tin-ypovathmisi-ton-moysikon-kai

Φωτογραφίες: Δ.Σ. Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ !