ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

                                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς, την Κυριακή 20/1 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας, έκτακτη γενική συνέλευση, με αποκλειστικό θέμα τη μεταφορά των παιδιών μας από το Σεπτέμβριο 2019 με τη νέα ΚΥΑ.
Το Δ.Σ. του συλλόγου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους γονείς σχετικά με την αρνητική απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, ως προς το αίτημα της απόσυρσης της νέα ΚΥΑ, λόγω «έλλειψης χρημάτων».
Όπως γίνεται κατανοητό η διενέργεια διαγωνισμού από την περιφέρεια, τριετούς διάρκειας θα αφήσει εκτός δρομολογίων, πάνω από το 1/4 των μαθητών των καλλιτεχνικών σχολείων, με εμφανή τον κίνδυνο απαξίωσης και συρρίκνωσης τους.
Υπό αυτό το πρίσμα και μετά από διεξοδική συζήτηση που έγινε με τη συμμετοχή όλων των γονέων, αποφασίστηκε η οργάνωση σειράς κινητοποιήσεων γονέων, μαθητών αλλά και καθηγητών του σχολείου μας. Οι κινητοποιήσεις θα οργανωθούν με τη συνεργασία της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, των συλλόγων γονέων των καλλιτεχνικών σχολείων Ιλίου, Κερατσινίου κ.α., ενώ θα ζητηθεί η συνεργασία και η συμμετοχή και των σχολείων του Περιστερίου. Παράλληλα θα ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Περιστερίου, προκειμένου να λάβει απόφαση στήριξης των κινητοποιήσεων.
Πρώτος σταθμός η πλατεία Δημοκρατίας στο Περιστέρι, (στάση μετρό Περιστερίου) την Κυριακή 27/1 στις 11.00 π.μ.,  όπου θα γίνει πορεία διαμαρτυρίας, δρώμενα από τα παιδιά του σχολείου μας, συμμετοχή σχολείων περιοχής, τοπικών φορέων αλλά και κλαδικών ενώσεων εικαστικών, ηθοποιών, σκηνοθετών κ.α.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΧΑΡΙΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ, ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
Ας αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα  και κάθε συμμετοχή που μπορούμε να έχουμε!!


Η Πρόεδρος
Κρικλάνη Κατερίνα

Η Γραμματέας
Καμαρινοπούλου Ελένη

Πως θα ξανάρθει η Τέχνη στη ζωή αν το Κράτος πάλι τα πούλμαν καταργεί!


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ !