ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚOY ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

23/11/2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες στις οποίες προβήκαμε το τελευταίο διάστημα:

1.  Συνάντηση την Τρίτη 12/11/2019 με τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Νικόλαο Πέππα, στη διάρκειας της οποίας αντιμετωπισθήκαμε με τρόπο απαξιωτικό και προσβλητικό. Η μόνη δήλωση που καταφέραμε να αποσπάσουμε από την πλευρά του είναι ότι  «μάλλον θα υπάρξει θετική απόφαση» στο αίτημα εξαίρεσης του σχολείου από τις διατάξεις της ΚΥΑ για την τρέχουσα σύμβαση. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα νεότερο και  βρισκόμαστε σε αναμονή και επιφυλακή.
2.   Απευθυνθήκαμε στην Διεύθυνση Παιδείας της Περιφέρειας και ζητήσαμε, στην περίπτωση που υπάρξει θετική απόφαση,  να γίνει τροποποίηση των υπαρχόντων δρομολογίων και ένταξη των 95 μαθητών. Η λύση αυτή αν και είναι η καλύτερη για εμάς διότι είναι άμεση, είναι  εφικτή μόνο στην περίπτωση που δεν προκύπτει υπέρβαση, άνω ενός συγκεκριμένου ποσοστού, του συνολικού κόστους.
3.    Απευθυνθήκαμε στο Σχολείο και ζητήσαμε να γίνει άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση την προετοιμασία και την κατάθεση όλων των απαραίτητων στοιχείων στην Περιφέρεια.
4.   Συμμετείχαμε την Παρασκευή 15/11/2019 στο Σχολικό Συμβούλιο. Από την πλευρά του συλλόγου τέθηκαν  προς συζήτηση όλα τα ζητήματα που μας προώθησαν τα μέλη μας. Συγκεκριμένα θέσαμε τα ακόλουθα ζητήματα και ζητήσαμε ενημέρωση για:
  Τα κενά σε προσωπικό
   Το πρόβλημα των μεταφορών
   Την ποιότητα των υπηρεσιών μεταφοράς και την ασφάλεια των μαθητών
   Τα διάφορα οργανωτικά προβλήματα του σχολείου
   Τα προβλήματα επικοινωνίας με τους γονείς
   Τις ελλείψεις της υλικοτεχνικής υποδομής και της κτιριακής επάρκειας
   Τα προβλήματα που ανακύπτουν τόσο στην γενική όσο και στην καλλιτεχνική παιδεία
    Την ενέργειες εξωστρέφειας του σχολείου και τις δραστηριότητες που προτίθεται να αναπτύξει
   Τις εκδρομές και τις εκπαιδευτικές επισκέψεις αλλά και
   Ζητήματα σχετικά με την εξέλιξη των καλλιτεχνικών σπουδών αλλά και της εξέλιξης του σχολείου.
   Τα θέματα αυτά τέθηκαν και στον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλεξόπουλο με τον οποίο είχαμε συνάντηση την Τρίτη.

Για τα θέματα που θέσαμε, λάβαμε την ακόλουθη ενημέρωση:

    Κενά εκπαιδευτικών:  ενημερωθήκαμε ότι οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν έρθει ανήκουν σε μια ειδική κατηγορία ωρομίσθιων καθηγητών. Η διαδικασία πρόσληψης του έχει ξεκινήσει και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο των ενστάσεων
      Ενημέρωση γονέων: ενημερωθήκαμε ότι δεν έχει οριστεί μέρα  για ενημέρωση γονέων, γιατί δεν έχουν έρθει όλοι οι καθηγητές. Μέχρι να γίνει αυτό οι γονείς μπορούν να επισκέπτονται τους καθηγητές όποια μέρα θέλουν, αφού συμβουλευτούν το ωρολόγιο πρόγραμμα  του παιδιού τους για να ξέρουν ότι οι καθηγητές θα είναι εκεί.
      Ασφάλεια των μαθητών κατά την αποβίβαση και επιβίβαση τους στα λεωφορεία:  προτείναμε καθημερινά οι οδηγοί κατά την άφιξη τους το πρωί να υπογράφουν στο γραφείο της διεύθυνσης έγγραφο με καταγεγραμμένους τους μαθητές που μετέφεραν, προκειμένου να γνωρίζει το σχολείο τα στοιχεία των μαθητών που προσήλθαν με λεωφορείο. Το μεσημέρι, κατά την αποχώρηση, ζητήσαμε να υπάρχει ενισχυμένη εφημερία στη έξοδο, αφού διαπιστώνονται σοβαρά ζητήματα ασφάλειας.

Μετά από τις απαντήσεις που πήραμε ή δεν πήραμε αποφασίσαμε:

-        Εάν στο αμέσως επόμενο διάστημα δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη από την πλευρά του Δήμου, να προβούμε την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου σε προειδοποιητικό κλείσιμο του δρόμου με κορίνες από ομάδα γονέων τόσο το πρωί όσο και το μεσημέρι. Για να γνωστοποιηθεί το θέμα θα κληθούν και μέσα ενημέρωσης. Καλύτερα να ασχοληθούν τώρα μαζί μας παρά μετά από κάποιο ατύχημα. Θυμίζουμε ότι έχουμε ζητήσει από τον Δήμο να προβεί σε μονοδρόμηση, σε απαγόρευση στάθμευσης έστω κατά τις συγκεκριμένες ώρες άφιξης και αποχώρησης και δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα. 
-     Να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων στις 28/11/2019, στα αιτήματα της οποίας είναι μεταξύ άλλων και τα ζήτηματα της έγκαιρης τοποθέτησης  όλων των εκπαιδευτικών τόσο της γενικής όσο και καλλιτεχνικής παιδείας, οι ελλείψεις της υλικοτεχνικής υποδομής και η δωρεάν και ασφαλής μεταφορά όλων των παιδιών
-     Την άμεση διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης καθώς από το σύνολο αυτών των  διαδικασιών προέκυψαν ζητήματα που απαιτούν εκτενή αναφορά και διεξοδική συζήτηση.

Στο σχολικό συμβούλιο ψηφίστηκε από τους παρόντες καθηγητές μαθητές και γονείς το κείμενο που ακολουθεί με σκοπό την συμμετοχή όλων στην καλλιτεχνική διαμαρτυρία που διοργανώνουν τα 15μελή των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων στο Σύνταγμα την Πέμπτη 28- 11 στο Σύνταγμα στις 10.00 .

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Σήμερα 15 Νοεμβρίου 2019 κατά τη συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Περιστερίου, στο οποίο συμμετείχαν η διευθύντρια, οι διδάσκοντες καθηγητές, γονείς μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και μαθητές μέλη του δεκαπενταμελούς, συζητήθηκε το θέμα του αποκλεισμού λόγω της ΚΥΑ, 95 μαθητών από τη δωρεάν και ασφαλή μεταφορά που μέχρι τώρα γινόταν με ευθύνη της Περιφέρειας. Διαπιστώθηκε ότι τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια αυτών των παιδιών και ότι αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει σε συρρίκνωση και αποδυνάμωση του καλλιτεχνικού σχολείου Περιστερίου.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε την κάλυψη όλων των μαθητών άμεσα και οριστικά και την κατάργηση οποιονδήποτε χιλιομετρικών περιορισμών στην δωρεάν μεταφορά τους.

Αποφασίζουμε να συμμετέχουμε στην καλλιτεχνική εκδήλωση που προγραμματίζεται από τους μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 στις 10 το πρωί, στο Σύνταγμα.

Ζητάμε τη συμπαράσταση και συμμετοχή της Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)

(η ΕΛΜΕ αποφάσισε την στήριξη της κινητοποίησης με στάση εργασίας από τις  10.00-13.00)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ !